Αιθέρια έλαια για μαύρα μαλλιά

Δέντρο τσαγιού

Γνωστή εδώ και αιώνες ως «ψυχή» ή «δύναμη ζωής» ενός φυτού, τα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα, αρωματικά υγρά που εξάγονται από τους σπόρους, τα φύλλα, τους μίσχους, τα λουλούδια, το φλοιό και τις ρίζες φυτών και δέντρων. Αυτά τα εξαιρετικά συμπυκνωμένα έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα για λόγους υγείας και ομορφιάς. Αυτά τα έλαια είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα προγράμματα φροντίδας μαλλιών της Αφρικής, καθώς ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπουν την τριχόπτωση, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και παρέχουν τροφή στις ρίζες των μαλλιών.

Δενδρολίβανο

Γνωστό ως ένα από τα πιο ευέλικτα αιθέρια έλαια, το έλαιο τσαγιού είναι αποτελεσματικό για να βοηθήσει στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και για την αντιμετώπιση προβλημάτων πιτυρίδας. Ενυδατώνει τα μαλλιά, εξισορροπεί την παραγωγή του φυσικού πετρελαίου της τρίχας σας, διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής απαλλαγμένο από βακτηριακά και μυκητιακά προβλήματα και ξεμπλοκάρει τα φουσκωμένα τριχοθυλάκια.

Χαμομήλι

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ενθαρρύνει την ανάπτυξη των τριχών, βοηθά στην ανακούφιση των ξηρών τριχών και είναι επωφελές για την εξάλειψη της πιτυρίδας και του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Το έλαιο δεντρολίβανου δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο για ένα αγέννητο παιδί.

Βασιλικός

Από όλα τα αιθέρια έλαια, το χαμομήλι θεωρείται ότι είναι το πιο καταπραϋντικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Είναι αποτελεσματικό για την παροχή στιλπνότητας, στιλπνότητας και κλιματισμού στις τρίχες.

Μέντα

Βασιλικό αιθέριο έλαιο βασιλικού ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών μέσω της τόνωσης της κυκλοφορίας του αίματος Συνήθως βρίσκεται σε σαμπουάν και κλιματιστικά που προορίζονται για τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής. Το βασιλικό πετρέλαιο λειτουργεί καλά σε συνδυασμό με τα χορταρικά και τα βότανα του κισσού.

Το αιθέριο έλαιο της Peppermint διεγείρει τη ροή του αίματος στις ρίζες των μαλλιών, επιτρέποντας στα μαλλιά να λαμβάνουν την κατάλληλη τροφή που χρειάζεται για να αναπτυχθούν. Το Peppermint έχει ένα τσούξιμο αποτέλεσμα στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, συμβάλλοντας στη γενική υγεία της τρίχας.

Bay Αιθέρια έλαια βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και προσφέρει θαμπό, άψυχα μαλλιά με λάμψη και λάμψη. Αυτό το λάδι συμβάλλει επίσης στην εξάλειψη των προβλημάτων πιτυρίδας.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη των τριχών. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία σοβαρών συνθηκών τριχών και τριχωτού της κεφαλής, όπως η αλωπεκία αρέα. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 1998 στο «Αρχείο Δερματολογίας», μια 7μηνη ελεγχόμενη μελέτη, που διεξήχθη από το Aberdeen Royal Infirmary στη Σκωτία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο.

Το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τη διευκρίνιση του τριχωτού της κεφαλής. Βοηθά να καθαρίσει τις ακαθαρσίες από το τριχωτό της κεφαλής και να λειτουργεί καλά με άλλα βότανα για να προσφέρει θεραπευτικές ιδιότητες για τις καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως η ψωρίαση. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ψευδάργυρο βοηθά στην εξάλειψη των προβλημάτων πιτυρίδας.

όρμος

Λεβάντα

σοφός