Αιθέρια έλαια που απωθούν τα έντομα

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα δάγκωμα των σκύλων μπορεί να καταστρέψουν ένα καλοκαιρινό βράδυ στην αυλή, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με τη μακροχρόνια χρήση του DEET έχουν αφήσει πολλές επιφυλάξεις για την εφαρμογή εντομοαπωθητικών που περιέχουν αυτή τη χημική ουσία. Για εκείνους που αναζητούν έναν πιο φυσικό τρόπο για να αποκρούσουν τα κουνούπια, τα μαστίγια και άλλα παράσιτα, πολλά αιθέρια έλαια παρέχουν εναλλακτικές λύσεις στα σπρέι με βάση το DEET. Αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν τα τσιμπήματα είναι πιο ενοχλητικά από μια απειλή για την υγεία.

Γαρύφαλλο μπαχαρικό

Σε σύγκριση με 38 αιθέρια έλαια κατά των δαγκωμάτων των κουνουπιών, το έλαιο γαρίφαλων βγήκε στην κορυφή, παρέχοντας έως και 2 ώρες προστασίας έναντι και των τριών ειδών κουνουπιών, όπως σημειώθηκε σε μια μελέτη του Απριλίου 2005 στο Πανεπιστήμιο Mahidol της Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Εφαρμόζοντας απευθείας στο δέρμα μη αραιωμένο λάδι σαρκωδιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αλλά μπορείτε να βρείτε εμπορικούς σπρέι που περιέχουν συγκεντρώσεις από 10 έως 50 τοις εκατό ή να φτιάξετε το δικό σας αναμιγνύοντας καθαρό λάδι στο αντηλιακό σας.

Πατσουλή

Το πετρέλαιο από πατσουλί ήταν επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά απωθητικά σφάλματα που δοκιμάστηκαν στη μελέτη σύγκρισης του Πανεπιστημίου Mahidol. Αυτό το λάδι μπορεί να παρέχει έως και 2 ώρες πλήρους προστασίας. Αν και το έλαιο πατσουλί είναι καλά ανεκτό σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, το καρυδιού, γήινο άρωμα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρό για κάποιους. Η ανάμειξή του με αντηλιακό ή ένα λάδι φορέα όπως το αμύγδαλο ή το έλαιο jojoba αποδυναμώνει το άρωμα. Συγκεντρώσεις 50 (ή και 10) τοις εκατό μπορούν ακόμα να κρατήσουν τα σφάλματα μακριά.

Αρωματώδης χλόη

Προερχόμενη από ένα φυτό που σχετίζεται με το γεράνι, αυτό το πετρέλαιο με λεμόνι έχει καταχωρηθεί ως απωθητικό εντόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1948, λέει ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Τα αποτελέσματα με σπρέι σφαλμάτων citronella ποικίλλουν, ωστόσο. Τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν 5 έως 10 τοις εκατό έλαιο κιτρονέλλας μπορούν να παρέχουν οπουδήποτε από λιγότερο από 20 λεπτά έως και 5 ώρες προστασίας.

Λεμόνι Ευκάλυπτος

Αυτό το αιθέριο έλαιο αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες σε μια συγκριτική μελέτη των εντομοαπωθητικών που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2002 στο New England Journal of Medicine. Οι δύο εμπορικοί ψεκασμοί ευκαλύπτου που ελέγχθηκαν κράτησαν τα σφάλματα μακριά από 1 έως 3 ώρες.