Ασκήσεις για άτομα σε αναπηρικές καρέκλες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού που προκαλούν παράλυση κάποιου τύπου επηρεάζουν περισσότερους από 250.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Κέντρο Κακώσεων νωτιαίου μυελού. Αυτό μπορεί να σημαίνει μακροχρόνιο περιορισμό σε μια αναπηρική καρέκλα και να δημιουργήσει προκλήσεις για τη διατήρηση των επιπέδων σωματικής ικανότητας. Ακόμα κι αν είστε μόνο σε μια αναπηρική καρέκλα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορείτε ακόμα να ασκήσετε για να κρατήσετε τους μυς σας ισχυρούς και την αντοχή σας υψηλή. Όσο ο γιατρός σας σας δίνει το OK, ασκήσεις αναπηρικής καρέκλας μπορούν να εκπληρώσουν και να ωφεληθούν.

Θέρμανση

Ακριβώς όπως η κανονική άσκηση, θα πρέπει να προθερμανθείτε πριν αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν μυς που έχουν αδρανές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο φυσικός σας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να τεντώσετε, ή μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και στη συνέχεια να τα τεντώσετε χρησιμοποιώντας ένα χέρι για να τραβήξετε το άλλο χέρι κοντά στο σώμα. Το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα προειδοποιεί ότι οι αθλητές αναπηρικών αμαξιδίων είναι ευαίσθητοι σε βραχίονες βραχίονα και τενοντίτιδα, οπότε ο τέντωμα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να ξεκινήσετε την προπόνηση σας.

Ζώνες αντίστασης

Οι ζώνες αντίστασης μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να πραγματοποιήσετε κατάρτιση δύναμης από την αναπηρική καρέκλα σας. Οι ζώνες αντίστασης είναι μικρές και ευέλικτες και μπορούν να συνδεθούν στην αναπηρική καρέκλα σας για ευκολία, φορητότητα και ευκολία. Συνδέστε δύο ζώνες αντοχής και χρησιμοποιήστε τις για να ολοκληρώσετε τις μπούκλες του bicep, πιάστε τις λαβές και γυρίστε τη γροθιά σας για να αγγίξετε το bicep σας. Ή, περάστε το χέρι σας στον αντίθετο ώμο με τη ζώνη αντίστασης που είναι προσαρτημένη στο ύψος των ώμων.

Cardio Workout

Ακριβώς επειδή είστε περιορισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αυξήσετε τον καρδιακό ρυθμό σας μέσω της καρδιαγγειακής άσκησης. Δοκιμάστε έναν αθλητισμό αναπηρικής καρέκλας που προσφέρεται μέσω της κλινικής αποκατάστασης ή του προγράμματος ψυχαγωγίας της πόλης, ζητήστε από τον φυσιοθεραπευτή σας να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα αθλήματα και προγράμματα. Το μπάσκετ για αναπηρικές καρέκλες είναι δημοφιλές και μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε έναν ιδρώτα. Πηγαίνοντας για μια περιστροφή γύρω από την πίστα στην αναπηρική καρέκλα σας μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό σας και να παρέχει μια καλή προπόνηση για τα όπλα σας.

Εκπαίδευση αντοχής

Εκπαίδευση δύναμης με αλτήρες ή χρήση του σωματικού σας βάρους μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο άσκησης, σημειώνει το Disabled-World.com. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα δοχεία τροφίμων ως βάρη. Ο ιστότοπος προτείνει να δουλέψουμε για να κάνουμε τρία σετ από 12 επαναλήψεις ανύψωσης ελεύθερων βαρών. Μπορεί επίσης να δοκιμάσετε τη σύλληψη και το ρίξιμο μιας μικρής μπάλας φαρμάκων, ή να κάνετε αναπηρικά καροτσάκια, όπου φυτρώνετε τα χέρια σας και στις δύο πλευρές του πυθμένα σας και επιχειρείτε να ανυψώσετε το σωματικό σας βάρος από το κάθισμα της αναπηρικής καρέκλας.

Μην ξεχάσετε να κρυώσετε μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων αναπηρικής πολυθρόνας. Θα χρειαστεί να τεντώσετε τα όπλα σας για άλλη μια φορά, να τα σηκώσετε πάνω από το κεφάλι σας και να μπλοκάρει τα δάχτυλά σας. Τεντώστε τους ώμους σας έτσι ώστε οι ωμοπλάτες σας να έρχονται πιο κοντά και να κυλήσετε τους καρπούς σας. Τέλος, ολοκληρώστε την προπόνηση με βαθιά αναπνοή και διαλογισμό.

Κρυώνω