Ασκήσεις για να κάνουν στο σπίτι για την αυχενική λορδοπάθεια

Συμπύκνωση λαιμών

Η αυχενική λορδοπάθεια είναι η ανώμαλη εσωτερική καμπυλότητα του λαιμού, πιέζοντας το κεφάλι προς τα εμπρός και προκαλώντας το να καθίσει χαμηλότερα προς τους ώμους. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και στο λαιμό. Οι ασκήσεις για την αυχενική λορδοπάθεια πρέπει να γίνονται με προσοχή. Ο Φυσικοθεραπευτικός Χώρος, ένα online δίκτυο περισσότερων από 640 εγγεγραμμένων φυσιοθεραπευτών, συνιστά να κάνουμε κάθε κίνηση αργά. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ελαφρά δυσφορία από τους σφιχτούς μύες. Σταματήστε να ασκείτε εάν αισθάνεστε πραγματικό πόνο.

Επέκταση του λαιμού

Αυτή η άσκηση περιλαμβάνει το κούνημα του κεφαλιού σας σαν να λέγατε ναι. Μετακινήστε απαλά το κεφάλι σας προς τα εμπρός και προς τα κάτω, ώστε το πηγούνι να είναι κοντά στο στήθος σας και να κοιτάτε στο πάτωμα. Σπρώξτε αργά το κεφάλι σας πίσω στην κανονική του θέση και επαναλάβετε πέντε φορές.

Επέκταση του αυχένα

Ξεκινήστε να στέκεστε ευθεία με το κεφάλι και το λαιμό στη γραμμή και τους ώμους σας πίσω. Αργά μετακινήστε το κεφάλι σας προς τα πίσω έτσι κοιτάζετε την οροφή, αλλά βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την πλάτη σας ευθεία, χωρίς καμάρα. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και επιστρέψτε αργά στη θέση εκκίνησης. Ο ιστότοπος του Αμερικανικού Χειροπράκτη συνιστά την πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο σετ από 10 έως 20 επαναλήψεις, δαπανώντας τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο για κάθε κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω.

Στο πάνω μέρος του λαιμού

Σύμφωνα με το The Physiotherapy Site, αυτή η άσκηση αντισταθμίζει την στάση προς τα εμπρός που χαρακτηρίζει την αυχενική λόρδωση. Προσέξτε άμεσα μπροστά σε όλη την κίνηση. Τραβήξτε το κεφάλι σας πίσω και το πηγούνι κάτω ελαφρώς, κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα επιστρέψτε στην κανονική στάση σας και επαναλάβετε. Ολόκληρη η άσκηση θα πρέπει να μοιάζει με το κυνήγι των κοτόπουλων.

Αυτή η άσκηση λειτουργεί στις ανώτερες αυχενικές αρθρώσεις, οι οποίες επηρεάζονται από την αυχενική λόρδωση. Σύμφωνα με το The Physiotherapy Site, η κίνητρο κινείται σε αυτές τις αρθρώσεις και μπορεί να ανακουφίσει τον ανώτερο πόνο στον αυχένα και τους πονοκεφάλους. Ξαπλώστε στην πλάτη σας και κοιτάξτε την οροφή – τοποθετήστε ένα μαξιλάρι πίσω από το κεφάλι σας εάν είναι πιο άνετο. Κρατώντας το κεφάλι σας στο πάτωμα, βάλτε το πηγούνι σας προς το στήθος σας σαν να νιώσατε ναι. Ο Φυσικοθεραπευτικός χώρος λέει ότι αυτή η άσκηση πρέπει να γίνει προσεκτικά, αλλά είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μια ελαφριά έλξη στο άνω λαιμό ενώ το κάνετε, επειδή αυτοί οι μύες είναι συχνά πολύ σφιχτοί.