Ασκήσεις για σπριντ πιο γρήγορα

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η καλή ταχύτητα σπριντ είναι ένα πλεονέκτημα για σχεδόν κάθε αθλητή. Ίσως αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να φτάσετε πιο γρήγορα, αλλά η ταχύτητα μπορεί να βελτιωθεί στους περισσότερους αθλητές. Το κλειδί για να έχετε καλή ταχύτητα σπριντ είναι να χρησιμοποιήσετε την πιο αποτελεσματική μορφή. Υπάρχουν πολλά ασκήσεις που, με την πρακτική, μπορούν να βελτιώσουν τη φόρμα σας και να σας κάνουν να προχωρήσετε πιο γρήγορα.

Άγκλινγκ

Το Ankling αντιμετωπίζει το πιο βασικό στοιχείο του σπριντ: πώς τα πόδια σας αγγίζουν το έδαφος. Σας διδάσκει να κρατάτε τους αστραγάλους σας σε 90 μοίρες με τα δάχτυλα των ποδιών σας να τραβιούνται και να αγγίζουν το έδαφος χωρίς τα τακούνια να αγγίζουν. Για να ξεκινήσετε το τρυπάνι, σταθείτε ψηλά και ίσια. Προχωρήστε προς τα εμπρός αν σηκώσετε ένα πόδι μόνο ψηλά από τον αντίθετο αστράγαλο, προχωρώντας ελαφρώς προς τα εμπρός. Καθώς αγγίζετε το έδαφος, χρησιμοποιήστε τις μπάλες των ποδιών σας για να τραβήξετε το σώμα σας στο επόμενο βήμα. Τα βήματα είναι σύντομα και γρήγορα στο άγκιστρο.

A-Παράλειψη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες παραλλαγές του παραδοσιακού άλματος για να τονίσετε τη σωστή φόρμα κατά τη διάρκεια διαφορετικών φάσεων μιας διαδρομής ή σπριντ. Το A-Skip επικεντρώνεται στη φάση επιτάχυνσης. Τραβήξτε το ένα γόνατο μέχρι να είναι παράλληλο με το έδαφος, κρατώντας τον αστράγαλο σε 90 μοίρες με τα δάχτυλα κάτω από το γόνατο, ενώ το άλλο πόδι σπρώχνει από το έδαφος. Σπρώξτε το ανυψωμένο γόνατο και τον αστράγαλο κατ ‘ευθείαν πίσω στο έδαφος. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια ενέργεια up-and-down καθώς παρακάμψετε.

Β-Παράλειψη

Το B-Skip εστιάζει στο βήμα που χρησιμοποιείται κατά την μέγιστη ταχύτητα. Τραβήξτε ένα γόνατο μέχρι να είναι παράλληλο με το έδαφος, κρατώντας τον αστράγαλο σε 90 μοίρες καθώς το άλλο πόδι σας ωθεί από το έδαφος. Τότε επεκτείνετε το ανυψωμένο γόνατο, διατηρώντας τον αστράγαλο σας σε 90 μοίρες καθώς χαμηλώνετε το πόδι σας στο έδαφος. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια κυκλική κίνηση με τα δύο πόδια καθώς παρακάμπτεστε.

Δράπανο τοίχου

Τα τρυπάνια τοίχου ουσιαστικά σπρινίζουν στη φάση επιτάχυνσης σε έναν τοίχο. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο ύψος των ώμων ενάντια σε έναν τοίχο. Βήμα πίσω μέχρι το σώμα σας να είναι σε γωνία 45 μοιρών. Φυτέψτε τα πόδια σας στο πλάτος. Τα τακούνια σας δεν πρέπει να είναι επίπεδη στο πάτωμα, αλλά δεν πρέπει να είναι περισσότερο από μια ίντσα πάνω από το πάτωμα. Λυγίστε το δεξί γόνατό σας μέχρι να είναι ισχίο. Επιστρέψτε το δεξί σας πόδι στην αρχική θέση και, στη συνέχεια, επαναλάβετε την αριστερή πλευρά. Στη συνέχεια, κάντε τον ίδιο ελιγμό, αλλά επιτάχυνση. Δεξί πόδι και στη συνέχεια αριστερά. Αυτές οι ενέργειες θα σας προετοιμάσουν για την τελική φάση, η οποία αρχίζει με το δεξί σας γόνατο και στη συνέχεια για τα επόμενα 10-15 δευτερόλεπτα εναλλασσόμενα πόδια – σχεδόν σαν να τρέχετε – πολύ γρήγορα.