Ασκήσεις για τενοντίτιδα στα δάχτυλα

Εκπαιδευτικές ασκήσεις δάχτυλων

Η τενοντίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πρήξιμο τένοντες, οι οποίοι είναι συνδετικοί ιστοί που συνδέουν τους μυς με τα οστά. Η τενοντίτιδα των δακτύλων χαρακτηρίζεται από πόνο και πρήξιμο στους τένοντες των δακτύλων. Αυτοί οι τένοντες μπορούν να ενοχληθούν από μια ποικιλία αιτιών, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής κατά τη διάρκεια του αθλητισμού ή κατάχρησης από δραστηριότητες όπως η πληκτρολόγηση σε έναν υπολογιστή. Αφού αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες ασκήσεις για να διευκολύνετε τον πόνο της τενοντίτιδας των δακτύλων.

Δάκτυλα με δάχτυλο και αντίχειρα

Μετά από μια περίοδο ξεκούρασης και θεραπείας, οι ασκήσεις φωτός μπορούν να βοηθήσουν να χαλαρώσουν τους τένοντες σας και να διευκολύνουν μερικές από τον πόνο σας. Εκτελέστε ασκήσεις ολίσθησης τένοντα κάνοντας τα δάκτυλά σας να αγγίξουν τις άκρες στην κορυφή της παλάμης σας. Στη συνέχεια χαλαρώστε τα δάχτυλά σας ελαφρώς για να φέρετε τα άκρα των δαχτύλων να αγγίζουν το μέσο των παλάμων σας. Κάντε μια ευθεία γροθιά αγγίζοντας τα δάχτυλά σας στο κάτω μέρος της παλάμης σας. Τεντώστε τον αντίχειρά σας, τραβώντας τον αντίχειρά σας πίσω σε μια στάση που σας επιτρέπει να πετάξετε, μακριά από την παλάμη σας. Μετακινήστε τον αντίχειρά σας στην παλάμη σας και προσπαθήστε να αγγίξετε το άκρο του αντίχειρά σας στο κάτω μέρος του μικρού σας δακτύλου. Επαναλάβετε με το άλλο χέρι.

Χειροπρακτικές ασκήσεις

Η τέντωμα μπορεί να διευκολύνει τους σφιχτούς τένοντες και να μειώνει τον πόνο. Εκτελέστε τα δάχτυλα απλώνοντας τα δάχτυλά σας σε μεγάλη απόσταση και στη συνέχεια τα επαναφέρετε. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να τεντώσει το χέρι σας για να αποφύγετε τις κράμπες να δακτυλογραφούν ή να κρατήσουν το χέρι σας στην ίδια θέση πάρα πολύ καιρό · Για ένα άλλο χέρι τεντώστε, ισιώστε τα δάχτυλά σας και τραβήξτε τα πίσω με το άλλο χέρι. Στη συνέχεια τραβήξτε τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Για ένα τέντωμα αντίχειρα, χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να τραβήξετε τον άλλον αντίχειρά σας σε μια θέση στάσης. Τραβήξτε από τη βάση του αντίχειρα και θα νιώσετε ένα τέντωμα σε όλους τους μυς του αντίχειρα.

Αν και η τενοντίτιδα των δακτύλων μπορεί να προκληθεί από υπερβολική χρήση, οι ισορροπημένοι μύες μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο στα χέρια. Ορισμένες ασκήσεις ενίσχυσης χεριών μπορεί να μειώσουν τον πόνο σας αναπτύσσοντας υποσιτισμένους μύες. Η άσκηση επέκτασης της λαστιχένιας ταινίας λειτουργεί με τους εκτεινόμενους, τους μυς που ανοίγουν το χέρι. Για να εκτελέσετε την άσκηση, βγάλτε μια λαστιχένια ζώνη γύρω από όλα τα δάχτυλά σας για να κάνετε ένα μεγάλο ωοειδές. Τραβήξτε τα δάκτυλά σας στη ζώνη, αισθάνεστε ότι οι μύες λειτουργούν. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Για άλλη άσκηση ενίσχυσης, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ή μεσαίο στόκο και πιέστε το στο χέρι σας για πέντε δευτερόλεπτα. Απελευθερώστε και επαναλάβετε με το άλλο χέρι.