Ασκήσεις για χαλάρωση μυών του προσώπου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Κάντε κάθε μυ και θα ανταποκριθεί με σύσφιξη και τόνωση. Ο μυς των ποδιών ανταποκρίνεται στην άσκηση με τον ίδιο τρόπο που ένας μυς του προσώπου ανταποκρίνεται στην άσκηση. Οι μύες του προσώπου μπορούν να επωφεληθούν από ασκήσεις τόνωσης. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να πραγματοποιηθούν το πρωί και το βράδυ ως μέρος της κανονικής σας ρουτίνας. Αυτές οι ασκήσεις αυξάνουν επίσης την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα μια υγιή, ροζ λάμψη.

Άσκηση στο στόμα

Η περιοχή γύρω από το στόμα χάνει τόνο, προκαλώντας χαλάρωση γύρω από τις γροθιές. Οι γωνίες του στόματος με την πάροδο του χρόνου τείνουν να πέφτουν προς τα κάτω. Η Οδοντιατρική Ομάδα Ειδικών Καλιφόρνιας της Καλιφόρνια έχει δημιουργήσει μια άσκηση προσώπου για να ενισχύσει την κίνηση του προσώπου και τον μυϊκό τόνο. Αυτή είναι μια χαμογελαστή άσκηση. Θα σταθεροποιήσει και θα τονώσει την περιοχή γύρω από το στόμα και θα σας δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στο χαμόγελό σας · αυτή η άσκηση θα πρέπει να γίνει μπροστά από έναν καθρέφτη. Ξεκινήστε χαλαρώνοντας τους μύες του προσώπου. Αργά χαμογέλασέ με το τέντωμα των γωνιών του στόματος πλευρικά. Κρατήστε τα χείλη μαζί και κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, χαμόγελο ευρύτερο εκθέτοντας τις άκρες των δοντιών, κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Χαμογελάστε ευρύτερα, αυξάνοντας την ένταση των μυών και εκθέτοντας τα ανώτερα δόντια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει την περιοχή των ματιών χαλαρή. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα. Τέλος, χαμογελάστε όσο το δυνατόν ευρύτερα χρησιμοποιώντας πλάγια ένταση και εκθέστε όλα τα ανώτερα δόντια χωρίς να δείξετε τα ούλα. Θα πρέπει να αισθανθείτε μια ελαφριά καύση στους μύες των μάγουλων σε αυτό το σημείο. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε · Το δεύτερο μισό αυτής της άσκησης χρησιμοποιεί τα δάχτυλα δείκτη για απαλή αντίσταση. Χαμογελάστε ευρύ και τοποθετήστε τα δάχτυλα του δείκτη στις γωνίες του στόματος. Ξεκινήστε να χαλαρώνετε το χαμόγελό σας, αλλά κρατήστε αντίσταση στις γωνίες του στόματος και κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να κλείσετε το στόμα διατηρώντας αντίσταση, κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 5 φορές.

Περιοχή των ματιών

Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να αρχίσει να χάνει τον τόνο, προκαλώντας πτώση των βλεφάρων και χαλάρωση γύρω από τις γωνίες των ματιών. Για να σφίξετε την περιοχή των ματιών, δοκιμάστε αυτή την άσκηση γιόγκας από την Annelise Hagen, συγγραφέα του “The Face of Yoga”, που διδάσκει γιόγκα του προσώπου στη Νέα Υόρκη. Καθίστε με την πλάτη σας ευθεία και χαμόγελο. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στις γωνίες των ματιών, όπου σχηματίζονται τα πόδια του κόρακα. Στη συνέχεια, κρατώντας την αντίσταση με τα δάχτυλά σας, παλμός κάτω καπάκια σας από την αντίσταση. Κάνετε αυτό αναθέτοντας τον μυ στο κάτω καπάκι, προσπαθώντας να κλείσετε το μάτι. Μετακινήστε το κάτω καπάκι όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να κλείσετε το μάτι, χαλαρώστε και επαναλάβετε. Μην μετακινήσετε κανένα άλλο μυ προσώπου. Κάνετε 3 σειρές των 20 επαναλήψεων.

Περιοχή γνάθου και λαιμού

Κάντε την ακόλουθη άσκηση για να σταθεροποιήσετε την περιοχή του αυχένα και της γνάθου. Αυτή η άσκηση, που αναπτύχθηκε από τον Jack Lalanne, μπορεί να γίνει ενώ κάθεστε στο γραφείο. Καθίστε με την σπονδυλική στήλη όρθια και το πρόσωπο χαλαρό. Γυρίστε το κεφάλι προς τα πίσω και κοιτάξτε την οροφή. Αρχίστε να κινείστε το σαγόνι σας προς τα πάνω και προς τα κάτω σε κινήσεις μάσημα. Συνεχίστε για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε. Κάνετε αυτό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα παρατηρήσετε τους μύες ακριβώς κάτω από το πηγούνι, sternohyoid, και τους μύες των γνάθων, ή μασάζ, τόνωση και σύσφιξη.