Βασικές δεξιότητες και κανόνες στο badminton

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Badminton είναι ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι για να μάθουν και να διασκεδάσουν να παίζουν casual και ανταγωνιστικά. Βασικές δεξιότητες μπάντμιντον περιλαμβάνουν την εκμάθηση πως κρατάτε τη ρακέτα, υπηρετείτε το φορείο και μετακινήστε τα πόδια σας. Μπορείτε να ασκήσετε ασκήσεις για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας. Κανόνες και βαθμολογίες έχουν καθοριστεί για singles και doubles παιχνίδια.

Λαβή

Θα θελήσετε να μάθετε πώς να κρατάτε τη ρακέτα σας με το forehand για να χτυπήσετε λεωφορεία από εκείνη την πλευρά του σώματός σας και backhand να χτυπήσει στην αντίθετη πλευρά. Θα χρησιμοποιήσετε μια λαβή forehand για να χτυπήσετε πάνω από το κεφάλι σας επίσης. Μπορείτε να χτυπήσετε το λεωφορείο χρησιμοποιώντας μια λαβή backhand με τον αγκώνα σας επάνω ή κάτω. Είναι καλό να ασκείτε το χτύπημα με αυτές τις λαβές για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Υποδήματα

Ο ποδόσφαιρός σας μπορεί να φέρει περισσότερη επιτυχία στο παιχνίδι σας εάν μάθετε τα βασικά στοιχεία της κίνησης στο γήπεδο και την πρακτική του. Η έτοιμη θέση σας πρέπει να είναι να στέκεστε στο κέντρο του γηπέδου εάν παίζετε singles και λυγίζετε τα γόνατά σας με το σώμα σας χαλαρό και περιμένοντας το παιχνίδι. Μετακινήστε τα πόδια σας ανακατεύοντας τα ή γλιστρώντας από τα αριστερά προς τα δεξιά και βήμα προς τα εμπρός ή προς τα εμπρός. Για να μετακινηθείτε προς τα πίσω, πηγαίνετε αρκετά γρήγορα ώστε να περάσετε πίσω από το λεωφορείο για να το χτυπήσετε αρκετά σκληρά.

Σερβίρισμα

Τέσσερις τύποι σερβιρίσματος μπάντμιντον περιλαμβάνουν: 1) το υψηλό σερβίς για να μετακινήσετε τον αντίπαλό σας στο πίσω μέρος του / της πλευράς του γηπέδου 2) το χαμηλό χρησιμεύει για να κάνει ο αντίπαλός σας να βρεθεί κάτω από το λεωφορείο 3) Χρησιμοποιείται περιστασιακά για να συγχύσει τον αντίπαλό σας που σκέφτεται ότι θα χτυπήσει ένα χαμηλό σερβίς · 4) ο δίσκος εξυπηρετεί όπου πατάτε το λεωφορείο χαμηλό, γρήγορα και στο πίσω μέρος του γηπέδου του δέκτη ως κίνηση στρατηγικής που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα χαμένο χτύπημα .

Βαθμολόγηση

Οι απλοί κανόνες μπάντμιντον περιλαμβάνουν ένα σύστημα βαθμολόγησης όπου παίζεις μέχρι να σκοράρεις 21 πόντους. Τρία παιχνίδια αποτελούν έναν αγώνα. Ένα σημείο βαθμολογείται κάθε φορά που υπάρχει σερβίς και η πλευρά που κερδίζει το αγώνα βαθμολογεί το σημείο. Πρέπει να κερδίσετε τουλάχιστον 2 πόντους εκτός αν το παιχνίδι φτάσει τα 29 και δεν υπάρχει ακόμη νικητής. Η πρώτη πλευρά κερδίζει 30 πόντους. Αν κερδίσετε ένα παιχνίδι θα υπηρετήσετε πρώτα στο επόμενο παιχνίδι.

Για να ξεκινήσετε ένα ξεχωριστό παιχνίδι μπάντμιντον θα εξυπηρετήσετε από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου. Μετά την αρχική εξυπηρέτηση, η θέση εξαρτάται από τη βαθμολογία του διακομιστή. Εάν το σκορ σας είναι ομοιόμορφο, εξυπηρετείτε από τα δεξιά και αν είναι παράξενο, εξυπηρετείτε από τα αριστερά. Επιπλέον, αν ο διακομιστής κερδίσει τον αγώνα, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί, και αν κερδίσει ο δέκτης, η επόμενη εξυπηρέτηση πηγαίνει στον δέκτη.

Σε διπλό παιχνίδι, η εξυπηρέτηση πηγαίνει πέρα ​​δώθε μεταξύ των συνεργατών. Η πλευρά εξυπηρέτησης είναι η ίδια όπως και στην περίπτωση μεμονωμένων παιχνιδιών από την άποψη της ισοτιμίας που χρησιμεύει από το σωστό και το περίεργο σκορ από τα αριστερά. Ο βοηθός συνεργάτης εναλλάσσει τις πλευρές του δικαστηρίου αν συνεχίσει να σκοράρει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και θα υπηρετήσει μέχρι να χαθεί ένας αγώνας. Όταν η εξυπηρέτηση επιστρέψει στην ομάδα, ο συνεργάτης θα εξυπηρετήσει στη συνέχεια.

Οι κανόνες του Παγκόσμιου Ομοσπονδίου Badminton δηλώνουν ότι υπάρχει ένα διάστημα 60 δευτερολέπτων όταν η νικήτρια ομάδα βαθμολογεί το 11ο σημείο. Επιπλέον, τα διαστήματα δύο λεπτών λαμβάνονται μεταξύ των παιχνιδιών. Αν ένας αγώνας φτάσει σε τρία παιχνίδια, υπάρχει αλλαγή στις άκρες όταν η νικήτρια πλευρά βαθμολογεί 11 πόντους.

Μονοί

Διπλά

Πρόσθετοι κανόνες