Βότανα για την ισορροπία των ορμονών στην εγκυμοσύνη

Λάθος ρίζα Unicorn

Οι ορμόνες σας μπορούν να εξαφανιστούν εκτός ελέγχου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς το σώμα σας περνάει από τις αλλαγές που σχετίζονται με το έμβρυο που αναπτύσσεται στο σώμα σας, οι οιστρογόνοι και η υπέρταση παραγωγής προγεστερόνης μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας και να σας προκαλέσουν υπνηλία καθώς και να προκαλέσετε πόθους για φαγητό και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας κίνηση. Μια ποικιλία φυτικών θεραπειών μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε αυτές τις ορμόνες ενώ είστε έγκυος.

Τσουκνίδα

Συμπεριλαμβανομένης της λανθάνουσας ρίζας μονόκερου, ενός βοτάνου που προέρχεται από το κρίκο του χαλαρίριου, βοηθά στην ομαλοποίηση των ωοθηκών και στην ελάφρυνση των ορμονικών ανισορροπιών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Υπολογιστή της ωορρηξίας. Μπορείτε να πάρετε αυτό το βότανο ως συμπλήρωμα ή ως τσάι ως τρόπο να σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος ή ως τονωτικό κατά της στειρότητας. Οι υπέρμαχοι αναφέρουν ότι κατάλαβαν λανθάνουσα ρίζα μονόκερου μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρωινής ασθένειας κατά τη διάρκεια της Το Drugs.com υποδεικνύει ότι πρέπει να πάρετε 2 γραμμάρια λανθάνουσας ρίζας μονόκεντρου για μέγιστη αποτελεσματικότητα, αν και δεν έχουν γίνει επιστημονικές μελέτες για να αποδειχθεί η καταλληλότητα της ρίζας μονής ρίζας για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή η πιθανότητα να επηρεάσει τις ορμόνες. Η λήψη πάρα πολύ λανθασμένης ρίζας μονόκερου μπορεί να προκαλέσει καυτές λάμπες, θολή όραση, εμετό και ερεθισμό του νεφρού ή του στομάχου.

Κόκκινο τριφύλλι

Το να λαμβάνετε αποξηραμένο τσουκνίδα ή εκχύλισμα τσουκνίδας κατά τη διάρκεια της Οι λύσεις για το τοκετό υποδεικνύουν ότι εκτός από αυτά τα οφέλη των βοτάνων στις ορμόνες σας, η κατάποση έγχυσης τσουκνίδας σε όλη την εγκυμοσύνη σας μπορεί να επηρεάσει θετικά τα νεφρά σας και να βοηθήσει στη διατροφή τόσο εσάς όσο και το αναπτυσσόμενο έμβρυο, καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και πρωτεΐνες. Ο ιστότοπος του Εκλεκτικού Ιατρού σημειώνει ότι πρέπει να αποφύγετε φρέσκα τσουκνίδες, καθώς μπορεί να τονώσει τη μήτρα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις και πρόωρη εργασία ή άμβλωση. Πάρτε τις αποξηραμένες τσουκνίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας σε δόση 150 έως 300 mg τρεις φορές την ημέρα ή ένα εκχύλισμα από τσουκνίδα αφήνει σε 1/2 έως 2 κουταλιές της σούπας. Τρεις φορές την ημέρα. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα της τσουκνίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το κόκκινο τριφύλλι μιμείται το οιστρογόνο και η λήψη του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών σας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Modern Alternative Mama. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τον ύπνο της μήτρας σας και να ηρεμήσει τα νεύρα σας. Επιπλέον, το κόκκινο τριφύλλι χρησιμεύει ως πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, σεληνίου και ψευδαργύρου, όλων των ζωτικών θρεπτικών ουσιών για εσάς και το αναπτυσσόμενο έμβρυό σας. Το StorkNet συνιστά να παίρνετε κόκκινο τριφύλλι ως έγχυση τσαγιού από 1 ουγκιά. Αποξηραμένων ανθισμένων τριφυλλιού και 1 τεταρτοσφαλαίου βράσιου νερού και σημειώνει ότι το πόσιμο κόκκινο τσάι τριφύλλι μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να τονωθεί η όρεξή σας. Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τη λήψη του κόκκινου τριφύλλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – παρά τις συστάσεις άλλων πηγών, το Drugs.com δείχνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να παίρνετε το κόκκινο τριφύλλι ενώ είστε έγκυος λόγω των επιδράσεων που μοιάζουν με οιστρογόνα. Δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες που να δείχνουν ότι το κόκκινο τριφύλλι είναι αποτελεσματικό ή ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.