Εξοπλισμός για ασκήσεις πυελικού εδάφους

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι μύες του πυελικού εδάφους λειτουργούν ως σφεντόνα ή αιώρα για να υποστηρίξουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και τα έντερα. Η Medline Plus σημειώνει ότι οι ισχυροί μύες του πυελικού εδάφους βοηθούν στην εξασφάλιση της αντοχής της ουροδόχου κύστης και του εντέρου. Τα αποτελέσματα των αδύναμων πυελικών μυών μπορεί να περιλαμβάνουν ακράτεια ούρων και εντέρων, πτώση της μήτρας και μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι ασκήσεις Kegel ενισχύουν το πυελικό δάπεδο, αναθέτοντας συγκεκριμένους μυς και μυϊκές ομάδες. Ο εξοπλισμός άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι στοχεύετε στους σωστούς μυς και προσθέτετε πρόκληση στις ασκήσεις.

Kegel Balls

Kegel, ή ben wa, οι μπάλες είναι μικρές, ζυγισμένες ζεύγη μπαλών που συνήθως κατασκευάζονται από μέταλλο ή γυαλί. Όταν εισάγετε μία ή και τις δύο μπάλες στον κόλπο σας και πιέζετε τους μυς του πυελικού εδάφους για να διατηρήσετε τις μπάλες στη θέση τους, ενισχύετε τους μυς. Οι μπάλες Kegel έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και βάρη. Ορισμένα σύνολα έρχονται με μια συμβολοσειρά προσαρμοσμένη για βοήθεια με την αφαίρεση, ενώ ορισμένα σύνολα περιέχουν μεμονωμένες μπάλες.

Κολπικό κώνο

Οι κολπικοί κώνοι είναι σταθμισμένες συσκευές που είναι παρόμοιες με τις μπάλες Kegel, εκτός από το ότι έχουν σχήμα κώνου. Οι κολπικοί κώνοι μπορεί να είναι άκαμπτοι ή γεμισμένοι με πηκτή ή υγρό. Κώνοι εισάγονται στον κόλπο και οι μυς του πυελικού εδάφους συμπιέζονται για να συγκρατήσουν τον κώνο στη θέση του. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Βιολογίας τον Οκτώβριο του 1995 διαπίστωσε ότι οι κολπικοί κώνοι ήταν αποτελεσματικοί στην αποκατάσταση της ολικής αντοχής για οκτώ από 18 γυναίκες μετά από έξι εβδομάδες χρήσης, ενώ άλλες επτά από τις 18 γυναίκες ανέφεραν κάποια βελτίωση ακράτεια.

Βιοανάδραση

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου Νεφρών και Ουρολογικών Νόσων, η βιοανάδραση χρησιμοποιεί ήπια ηλεκτρική διέγερση για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους πυελικούς μύες σας και να συμπληρώσετε τις ασκήσεις Kegel. Μια συσκευή βιοανάδραση είναι ένας καθετήρας που εισάγεται στον κόλπο σας για να βοηθήσει τους μύες σας σύμβαση. Η συσκευή μπορεί να ασκεί τους μυς για εσάς ή ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις. Οι συσκευές Biofeedback περιλαμβάνουν μια οθόνη που σας επιτρέπει να μετράτε το μήκος και την ένταση της μυϊκής σύσπασης και οι συσκευές μπορούν να είναι ενσύρματες ή ασύρματες.

Kegel Exerciser

Μια άσκηση Kegel μοιάζει με ένα κομμάτι εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της λαβής του χεριού, αλλά παρέχει αντίσταση για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους όταν εκτελείτε ασκήσεις Kegel. Οι λαβές έχουν ομαλές άκρες και ένα σταμάτημα για να αποφευχθεί η τσίμπημα. Μόλις τοποθετηθούν οι λαβές στον κόλπο, μπορείτε να γυρίσετε μια βίδα που επιτρέπει στις λαβές να εξαπλωθούν. Όταν συσσωρεύετε τους μυς του κόλπου και του πυελικού εδάφους, οι λαβές πιέζονται μαζί. Κατασκευάστε μυϊκή δύναμη κρατώντας τις λαβές κλειστές για μερικά δευτερόλεπτα ή πτερυγώντας τους μυς του πυελικού εδάφους για να ανοίξετε και να κλείσετε γρήγορα τις λαβές.