Θεραπείες καρκίνου για το λέμφωμα

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα λεμφώματα είναι τύποι καρκίνων που εμφανίζονται στο λεμφικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τον σπλήνα, τον θύμο, τους λεμφαδένες και τον μυελό των οστών, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι καρκίνων λεμφώματος, οι οποίοι περιλαμβάνουν δερματικό λέμφωμα Τ-λεμφοκυττάρων, λέμφωμα Hodgkin και λέμφωμα μη Hodgkin. Αρκετά διαφορετικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία καρκίνων λέμφωμα, αλλά μερικά από τα βότανα δεν έχουν μελετηθεί εκτεταμένα για τη θεραπεία του λεμφώματος.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσοποιητικές επιδράσεις, λέει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Τα φυτοχημικά στο πράσινο τσάι βοηθούν να «κλείσει η γλυκόλυση», που είναι ο κύριος προμηθευτής ενέργειας του καρκινικού κυττάρου, εξηγεί το Ινστιτούτο Καρκίνου του Α.Π. Αυτό αποτελεσματικά εξαντλεί τα καρκινικά κύτταρα του λεμφώματος μέχρι να πεθάνουν. Για τη θεραπεία του λεμφώματος, το Πανεπιστήμιο του Maryland συνιστά τη λήψη 250 έως 500 mg ημερησίως τυποποιημένου εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία όγκων, και το τσάι χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία καρκίνων, σημειώνει το δίκτυο καλλιέργειας & μάρκετινγκ βοτάνων. Οι ρίζες, τα φύλλα και οι σπόροι χρησιμοποιούνται όλα σε φαρμακευτικά παρασκευάσματα, τα οποία περιλαμβάνουν τσάι και εκχυλίσματα. Ο μαϊντανός μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων λέμφωμα, λέει το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο του Α.Π. Ο μαϊντανός περιέχει ενώσεις που «βοηθούν να κλείσουν ορισμένα ένζυμα που ονομάζονται Επιθηλιακοί Παράγοντες Ανάπτυξης, οι οποίοι διεγείρουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση του καρκίνου», εξηγεί το Ινστιτούτο.

Γλυκόριζα

Σε ορισμένες χώρες, η ρίζα γλυκόριζας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνων, σύμφωνα με το δίκτυο καλλιέργειας & μάρκετινγκ φυτών. Το εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας παράγει αποτελέσματα που μοιάζουν με στεροειδή στο σώμα, βοηθώντας τους ασθενείς με λέμφωμα να κερδίσουν βάρος, λέει το Ινστιτούτο Καρκίνου του Α.Π. Το γλυκόριζα βοηθά επίσης να «εμποδίσουν την ανάπτυξη λεμφωμάτων και λευχαιμιών», σημειώνει το Ινστιτούτο.

Μανιτάρι Reishi

Τα μανιτάρια Reishi έχουν αντικαρκινικά και ενισχυτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland συμβουλεύει να παίρνει 150 έως 300mg δύο έως τρεις φορές ημερησίως του τυποποιημένου εκχυλίσματος μανιταριού reishi ή 30 με 60 σταγόνες δύο έως τρεις φορές ημερησίως του βάμματος.

Ο γαϊδουράγκαλος γάλακτος είναι χρήσιμος στην υποστήριξη αποτοξίνωσης. Οι χημικές ιδιότητες του γάλακτος του γαϊδουράγκαθου δρουν στον οργανισμό για την προστασία των κυττάρων από τις τοξίνες και την αύξηση της γλουταθειόνης, μιας ουσίας που απαιτείται για τις αντιδράσεις αποτοξίνωσης στα ηπατικά κύτταρα, λέει το Δίκτυο Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ των βοτάνων. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland συνιστά να λαμβάνετε από 80 έως 160 mg δύο ή τρεις φορές ημερησίως το εκχύλισμα σπόρου γαϊδουράγκαθου γάλακτος.

Γαλακτοκίτρινο γάλα