Θερμικές παρενέργειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η κανονική περίοδος κύησης μιας εγκυμοσύνης είναι 40 εβδομάδες και οι πιθανότητες είναι ότι μια γυναίκα θα αντιμετωπίσει μέρος της εγκυμοσύνης της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ενώ όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν άφθονο νερό, να απολαύσουν επαρκή ανάπαυση και να αποφύγουν την περιττή άσκηση, αυτές οι προειδοποιήσεις καθίστανται ακόμα πιο σημαντικές στους θερμότερους μήνες. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να προσέχουν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στη θερμότητα και τον ήλιο ή να αντιμετωπίζουν σοβαρές και συχνά ξαφνικές συνέπειες. Όπως πάντα, μια έγκυος γυναίκα πρέπει να συζητήσει τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχει με τον γιατρό ή τη μαία της.

Θερμική Εξάνθημα

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Δρ William Sears, τα μωρά δεν είναι τα μόνα που είναι επιρρεπείς στο εξάνθημα. Η αυξημένη βασική θερμοκρασία μιας εγκύου γυναίκας σε συνδυασμό με την προστιθέμενη τριβή ενός μεγαλύτερου σώματος είναι μια συνταγή για θερμό εξάνθημα. Οι έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από εξάνθημα μπορεί να θέλουν να αποφεύγουν τα ρούχα στις πληγείσες περιοχές όποτε είναι δυνατόν. Τα λουτρά βρώμης και το ελαφρύ ξεσκόνισμα της σόδα ψησίματος πάνω από το εξάνθημα είναι φυσικές θεραπείες που φέρνουν επίσης ανακούφιση.

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση εμφανίζεται όταν το σώμα δεν έχει αρκετό νερό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δίψα, ξηροστομία, απώλεια όρεξης, έξαψη του δέρματος, ρίγη και κόπωση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το σώμα πηγαίνει σε σοκ. Η αφυδάτωση είναι πιο πιθανό να συμβεί τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς το σώμα ιδρώνει περισσότερο. Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες επειδή το σώμα τους έχει μεγαλύτερη ζήτηση νερού. Το BabyCenter συμβουλεύει τις έγκυες γυναίκες να πίνουν ημερησίως 48-64 ουγγιές νερού και περισσότερο εάν είναι ενεργοί ή σε θερμότητα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Κράμπες θερμότητας

Οι θερμικές κράμπες είναι μια σχετικά μικρή δευτερεύουσα επίδραση υπερβολικής θερμότητας, η οποία ωστόσο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή κατάσταση. Καθώς το σώμα χάνει τους ηλεκτρολύτες από την εφίδρωση, οι μύες αρχίζουν να υποχωρούν. Η έγκυος γυναίκα πρέπει να πάρει τις κράμπες ως σημάδι για να κρυώσει, να πιει νερό και ενδεχομένως να φάει μπανάνα για να αντικαταστήσει το χαμένο μαγνήσιο και κάλιο.

Εξάντληση θερμότητας

Εάν οι θερμικές κράμπες αγνοούνται, μπορεί να οδηγήσουν σε εξάντληση της θερμότητας, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με το θερμικό εγκεφαλικό επεισόδιο: πονοκέφαλος, ζάλη και γρήγορος και αδύναμος παλμός. Το δέρμα πολλές φορές γίνεται χλωμό και αισθάνεται δροσερό στην αφή. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να επικοινωνούν με το γιατρό ή τη μαία τους εάν υπάρχουν επίσης συστολές, σοβαρές κράμπες ή εμετός.

Μια υψηλή θερμοκρασία σώματος του σώματος μιας μητέρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο για γενετικές ανωμαλίες, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα μπανιέρες, τα ατμόλουτρα, τις σάουνες, τα μαξιλάρια θέρμανσης και τους υπολογιστές στην αγκαλιά τους. Οι ασκήσεις μέγιστης έντασης μπορούν επίσης να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος σε επικίνδυνα επίπεδα. Η έγκυος γυναίκα πρέπει να επιλέξει το περπάτημα, το κολύμπι ή τη γιόγκα πέρα ​​από τους μαραθώνιους.

Ελαττώματα γέννησης