Θερμοπληξία μετά από αποτελέσματα

Αφυδάτωση

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη θερμότητα και συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ταχέως και υπερβαίνει τους 104 βαθμούς Φαρενάιτ, σύμφωνα με το FamilyDoctor.org, μια ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών. Τα άτομα που αναπτύσσουν οποιαδήποτε από τις συνέπειες ενός θερμικού εγκεφαλικού επεισοδίου απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα για να αποφευχθούν πιθανές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Αυξημένη τιμή καρδιάς και αναπνοής

Όταν η θερμοκρασία σώματος του ασθενούς αυξάνεται γρήγορα, η κανονική απόκριση ψύξης του ιδρώτα του σώματος – δεν λειτουργεί, εξηγεί τα Κέντρα των ΗΠΑ για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους λόγω θερμικής διαταραχής. Μια υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία σώματος μπορεί να καταστρέψει τους πόρους του σώματος. Όταν συμβαίνει αυτό, οι ασθενείς μπορούν να αναπτύξουν αφυδάτωση ως αποτέλεσμα μετά από θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο, εξηγεί η Drugs.com, μια ιστότοπος ιατρικών πληροφοριών που έχει αξιολογηθεί από ομότιμους χρήστες. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν αυξημένη δίψα, ζάλη, κεφαλαλγία και απώλεια της όρεξης. Εάν τα επίπεδα υγρών του ασθενούς δεν αποκατασταθούν επαρκώς εγκαίρως, η αφυδάτωση μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Βλάβη του εγκεφάλου ή των οργάνων

Η υψηλή θερμοκρασία του σώματος λόγω θερμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες της καρδιάς και της αναπνοής στους πάσχοντες ασθενείς. Μετά από μια θερμοπληξία, ένας ασθενής έχει ένα γρήγορο παλμό και αναπνευστικό ρυθμό, εξηγεί το FamilyDoctor.org. Αυτά τα επακόλουθα θερμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μπορούν να συνοδεύονται από σοβαρό πονοκέφαλο, ζάλη, αδυναμία, μυϊκές κράμπες ή έμετο, εξηγεί το PDRHealth. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή – ένα επακόλουθο της θερμοπληξίας που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.

Απώλεια συνείδησης, κώμα ή θάνατος

Όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει την εσωτερική του θερμοκρασία λόγω θερμικής διαταραχής, τα όργανα και οι ιστοί του σώματος μπορεί να υπερθερμανθούν. Τα υψηλά επίπεδα θερμότητας μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και να καταστρέψουν τα κύτταρα του σώματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη οργάνων και αποτυχία, εξηγεί το Drugs.com. Ελλείψει άμεσης ιατρικής θεραπείας, οι ασθενείς που παρουσιάζουν θερμό εγκεφαλικό επεισόδιο μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ή στο όργανο ως μεταγενέστερη επίδραση αυτής της κατάστασης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες.

Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να συντρίψει το σώμα. Όταν συμβεί αυτό, το σώμα αρχίζει να κλείνει. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς που παρουσιάζουν θερμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να εμφανιστούν ασυνήθιστα σύγχυση και να χάσουν συνείδηση, αναφέρει το CDC. Αν το σώμα δεν κρυώσει γρήγορα μετά από μια θερμική διαταραχή, οι ασθενείς μπορεί να γλιστρήσουν σε κώμα, εξηγεί το PDRHealth. Η παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μετά από θερμική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει το σώμα να κλείσει τελείως, οδηγώντας σε θάνατο.