Ισομετρικές ασκήσεις προσώπου

Φρύδι Σφίγγει

Ισομετρικές ασκήσεις – εκείνες στις οποίες οι μύες σας συμβάλλουν χωρίς να επιμηκύνουν ή συντομεύουν — μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στο πρόσωπό σας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των μυών που χρησιμοποιούνται για την έκφραση του προσώπου, να σας βοηθούν να τρώτε και να βοηθήσετε να μιλήσετε. Και ενώ οι μύες του προσώπου σας δεν είναι τόσο ορατοί όσο οι δικέφαλοι, για παράδειγμα, βοηθούν στη διάρρηξη και στη σύνθλιψη της τροφής σας – έτσι έχετε την ενέργεια να δουλέψετε τους μεγαλύτερους μυς σας. Μια προειδοποίηση, μέσω του Paul E. Luebbers, σε άρθρο του 2005 που δημοσιεύτηκε στο Fit Society της American College of Sports Medicine: Πρέπει να χαλαρώσετε το πρόσωπο και τους μύες των γνάθων, για να αποφύγετε το τέντωμα του λαιμού σας.

Το φρύδι υψώνεται

Το φρύδι πιέζει ή τσαλακώνει το μέτωπό σας τραβώντας τα φρύδια το ένα προς το άλλο, δουλεύοντας το μέτωπο του μετωπιαίου σας μυός. Αυτός ο μυς προέρχεται από το οστό στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και καμπυλώνει γύρω από τους ιστούς των φρυδιών σας. Σπρώξτε τα φρύδια σας κρατώντας τη συστολή για πέντε δευτερόλεπτα.

Κατσαράκια

Σηκώστε και κρατήστε τα φρύδια σας σε μια έκπληξη. Το φρύδι ανυψώνει το μυϊκό σουρσίλιο, το οποίο προέρχεται από το μπροστινό μέρος του οστού κρανίου και εισάγεται κάτω από το δέρμα γύρω από τα φρύδια σας.

Χαμογελάει

Ανοίγοντας το στόμα σας τόσο ευρύ όσο μπορείτε — έτσι ο οδοντίατρος ή ο υγιεινός μπορεί να φτάσει στους γομφίους σας, για παράδειγμα — είναι συνάρτηση του μυός σας platysma. Το platysma αυξάνεται από το στήθος και τους μύες των ώμων σας, τρέχει κατά μήκος του λαιμού σας και στη συνέχεια εισάγει στο οστό της γνάθου σας, ή την κάτω γνάθο. Ανοίξτε το στόμα σας σε μια έκφραση “oh my gosh” και κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα.

Ρόκερ

Σκεφτείτε ευτυχισμένες σκέψεις και χαμογελάστε για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα και για όσο διάστημα 30. Ο θηλαστικός και οι μεγάλοι μύες του zygomaticus είναι υπεύθυνοι για αυτή τη δράση. Ο θηλαστικός μυς αντλεί τα χείλη σας προς τις πλευρές των μάγουλων σας, ο κύριος zygomaticus σηκώνει τις γωνίες των χειλιών σας προς τα αυτιά σας.

Συμπιέστε τα χείλη σας και σκουπίστε τα για να εμπλέξετε τους μαστόρους σας και τους ορμητικούς μυς. Το να παίζεις τη σάλπιγγα, για παράδειγμα, δίνει στους γυμναστές σου αρκετά προπόνηση. Οι κοχλιοτοί προέρχονται από το ανώτερο οστό της σιαγόνας σας και στη συνέχεια εισάγετε κάτω από το δέρμα στις πλευρές του στόματος. Το obicularis oris περικλείει το στόμα σας.

Κλείνοντας τα μάτια κλειστά γίνεται δυνατή από το orbicularis oculi, τον μυ που περικλείει τα βλέφαρα. Σφίξτε προσεκτικά και κλείστε τα μάτια σας για πέντε δευτερόλεπτα για να συστέλλετε το orbicularis ocui.

Η γλώσσα σας είναι μια συμπαγής μάζα σκελετικών μυών. Οι μύες της γλώσσας σας προέρχονται από τα οστά γύρω από το στόμα σας. Εκτός από το ρόλο του στο μάσημα, την κατάποση και τη γλύψιμο, μπορείτε σίγουρα να πάρετε ένα chuckle από καιρό από το να κολλήσει τη γλώσσα σας έξω σε έναν ανυποψίαστο φίλο. Κρατήστε αυτή την προεξοχή της γλωσσίδας για 10 δευτερόλεπτα.

Οπίσθια μάτια

Εξάρσεις γλωσσών