Καθοδηγούμενες ασκήσεις απεικόνισης για εφήβους

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι ασκήσεις με καθοδηγούμενες εικόνες είναι μια μορφή τεχνικών χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη συνείδησή σας, να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε και να νιώσετε ήρεμοι, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Η καθοδηγούμενη απεικόνιση μπορεί να εκτελεστεί με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας ή με τη βοήθεια ενός δασκάλου, αλλά ως έφηβος μπορείτε να μάθετε τις τεχνικές καθοδηγούμενης απεικόνισης για να εκτελέσετε μόνοι σας.

Εικόνες Asana

Εικόνα asana είναι μια τεχνική στη γιόγκα. Κάτω από αυτή την τεχνική, φαντάζεστε ότι κάνατε με επιτυχία κάτι πριν το κάνετε, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Γιόγκα. Οι εικόνες της Asana μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη φυσική σας συμπεριφορά και να εκτελέσετε μια ενέργεια αργότερα χωρίς πολύ σκέψη, αναφέρει η Yoga Journal. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, στα αθλήματά σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κτυπήσετε σωστά την μπάλα ή να προσγειωθεί η κίνηση · το σώμα σας θα προετοιμαστεί για μεταγενέστερη επιτυχία επειδή η απεικόνιση επέτρεψε την ανάπτυξη της συμπεριφοράς, προτείνει η Yoga Journal. Επίσης, οι εικόνες του asana θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά την προετοιμασία για μια παρουσίαση τάξης. Φανταστείτε τον εαυτό σας να περάσετε από την παρουσίαση με επιτυχία. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για το πραγματικό πράγμα.

Οραματισμός

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απεικόνιση για να αντιμετωπίσετε τα άγχη και τις ανησυχίες από το σχολείο, την οικογένεια ή τους φίλους σας. Κατά τη διαδικασία της απεικόνισης, φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα ηρεμιστικό μέρος, όπως κάθονται σε μια λευκή αμμώδη παραλία. Ο τόπος που επιλέγετε να φανταστείτε πρέπει να είναι ένας χώρος προσωπικά ήσυχος για εσάς, όπου αισθάνεστε ότι είστε ασφαλείς να αφήσετε το άγχος και την ένταση, προτείνει Οδηγός βοήθειας. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, όταν χρησιμοποιείτε την απεικόνιση, το κλειδί είναι να κατακλύσετε πλήρως τον ηρεμιστικό χώρο χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ακούσετε, να δείτε, να μυρίσετε και να αισθανθείτε την παραλία. Αυτό θα βοηθήσει στην επαγωγή της ηρεμιστικής επίδρασης.

Μεταφορικές εικόνες

Μεταφορικές εικόνες είναι μια καθοδηγούμενη άσκηση απεικόνισης με βάση την οικογένεια της γιόγκα, στην οποία φαντάζεστε μεταφορικά πράγματα που συμβαίνουν. Όταν αισθάνεστε άγχος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο εικόνων για να μειώσετε τις εντάσεις και τις ανησυχίες. Για παράδειγμα, φανταστείτε τον εαυτό σας να αναπνέει τα συναισθήματα που επιθυμείτε, όπως η ηρεμία και η επιτυχία, ενώ αναπνέετε το άγχος και την ένταση, αναφέρει η Yoga Journal. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πριν από μια μεγάλη δοκιμασία ή σε μια κοινωνική κατάσταση όπου δεν αισθάνεστε άνετα.

Προοδευτική Χαλάρωση Μυών

Μια άλλη άσκηση είναι η προοδευτική χαλάρωση των μυών. Όταν ασχολείστε με αυτή την τεχνική, θα πρέπει να βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να εστιάσει στην τάση και χαλάρωση των μυών σας. Σύμφωνα με τον Οδηγό Βοήθειας, θα ξεκινήσετε από τους μυς που βρίσκονται στα πόδια σας και στη συνέχεια θα περάσετε μέσα από όλους τους μυς σας μέχρι το σώμα σας – τα πόδια, το στομάχι, την πλάτη, το λαιμό και το πρόσωπο. Θα σταματάτε κάθε μυ μυϊκά προοδευτικά, δίνοντας πλήρη προσοχή στους μεμονωμένους μυς. Όταν πηγαίνετε να χαλαρώσετε το μυ, φανταστείτε τις εντάσεις σας αφήνοντας το σώμα σας καθώς οι μύες σας χαλαρώνουν, προτείνει Οδηγός βοήθειας.