Καλές θεραπείες θερμού πετρελαίου για μαύρα μαλλιά

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα αφροαμερικάνικα μαλλιά διαφέρουν από τα άλλα μαλλιά με πολλούς τρόπους. Οι πιο σημαντικές διαφορές είναι ότι τα μαύρα μαλλιά είναι παχύτερα, αποτελούνται από περισσότερα στρώματα της επιδερμίδας και είναι πολύ πιο χυδαία. Είναι επίσης πιο επιρρεπής σε ξηρότητα και θραύση. Εξαιτίας αυτού, ειδικές θεραπείες όπως το καυτό λάδι μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε τα μαύρα μαλλιά σας.

Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας ξεχωρίζει στον κόσμο της μαύρης φροντίδας των μαλλιών επειδή είναι ένα από τα λίγα έλαια που διεισδύει στα μαλλιά αντί να επικαλύπτει μόνο το σκέλος των μαλλιών. Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Marico Industries στην Ινδία διαπίστωσε ότι το έλαιο καρύδας ευνοεί τα μαλλιά και τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβες ειδικότερα, εμποδίζοντας την απώλεια πρωτεϊνών. Τα μαύρα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην απώλεια πρωτεϊνών, επειδή οι μέθοδοι στυλ που χρησιμοποιούνται συνήθως σε μαύρα μαλλιά είναι πολύ σκληρές για τα μαλλιά – για παράδειγμα, η χρήση χημικών χαλαρωτικών. Η εφαρμογή του ελαίου καρύδας επιτρέπει τη διατήρηση της δομής της τρίχας, ενώ τα μαλλιά γίνονται λιγότερο επιρρεπή στη θραύση.

Λάδι Jojoba

Το έλαιο Jojoba έχει καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες που ωφελούν τα μαλλιά. Η προσθήκη υγρασίας στα μαύρα μαλλιά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σύμφωνα με την “Gale Encyclopedia of Alternative Medicine”, το έλαιο jojoba είναι παρόμοιο με το σμήγμα, το φυσικό έλαιο που εκκρίνει το κρανίο. Όταν χρησιμοποιείται ως θεραπεία θερμού πετρελαίου, μιμείται τη φυσική ρύθμιση των μαλλιών, όχι μόνο προσθέτοντας υγρασία, αλλά και απομακρύνοντας την συσσώρευση από την περιβαλλοντική ρύπανση ή από την υπερβολική χρήση προϊόντων μαλλιών.

Ελαιόλαδο

Η Carol Firenze, συγγραφέας της «Παθιασμένης Ελιάς», υποστηρίζει τη χρήση ελαιολάδου, ιδιαίτερα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, για τη θεραπεία της πιτυρίδας και για την γενική περιποίηση των μαλλιών. Όντας ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ξηρότητα, τα μαύρα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να διατηρούνται καλά ενυδατωμένα, τα οποία οι επεξεργασίες ελαιολάδου κάνουν πολύ καλά. Το ελαιόλαδο είναι ευρέως διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ και αποτελεί σχετικά φθηνό τρόπο ρύθμισης της τρίχας.

Εφαρμόζοντας το λάδι

Για να κάνετε μια καλή επεξεργασία πετρελαίου στα μαλλιά, τοποθετήστε ένα βάζο από το λάδι της επιλογής σας μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό για να ζεστάνετε το λάδι. Μην αφήνετε το λάδι να πάρει πάρα πολύ καυτό ή θα μπορούσατε να κάψετε το τριχωτό σας. Μοιραστείτε τα μαλλιά σε τμήματα πάχους περίπου 1 ίντσας και εφαρμόστε το λάδι ελεύθερα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μια φιάλη εφαρμογέα εάν είναι απαραίτητο. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα πλαστικό κάλυμμα και κάθεστε κάτω από το στεγνωτήριο για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, στη συνέχεια πλύνετε και στυλ όπως συνήθως. Εφαρμόστε μια ποσότητα λαδιού μεγέθους δεκάτου στα μαλλιά μόλις σκιαστείτε.