Καλό φρούτα και λαχανικά για τον θυρεοειδή

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που βρίσκεται στο λαιμό, κοντά στην τραχεία και παράγει θυρεοειδικές ορμόνες που επηρεάζουν την κυτταρική διαφοροποίηση, το μεταβολισμό και την ανάπτυξη. Οι ασθένειες ή οι συνθήκες υγείας μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, καθιστώντας τον υπερδραστήριο ή μη ενεργό. Ορισμένα φρούτα και λαχανικά πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του θυρεοειδούς και ακόμη και να φέρουν τον θυρεοειδή αδένα σε ισορροπία, αντιστρέφοντας τις βλάβες από τη νόσο ή τη διαδικασία γήρανσης.

Βακκίνια

Τα βακκίνια είναι υψηλά σε αντιοξειδωτικά και, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων του υποθυρεοειδισμού ή του υπολειτουργικού θυρεοειδούς. Σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο της Αϊόβα, οι ερευνητές στο Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής του USDA κατατάσσουν τα βακκίνια ως Νο 1 στην αντιοξειδωτική δραστηριότητα σε σύγκριση με 40 άλλα φρούτα και λαχανικά. Τα βακκίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και βοηθούν στο να διατηρούν το σώμα σας υγιές και να καταπολεμούν τις ασθένειες

Κεράσια

Τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και δίνουν στο σώμα ένα υψηλό επίπεδο προστασίας από ασθένειες. Τα κεράσια, σύμφωνα με το UMMC, είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για τη διατήρηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια εξαιρετική πηγή σεληνίου, η οποία θεωρείται ότι είναι καλή για τον θυρεοειδή αδένα ρυθμίζοντας τη λειτουργία και βελτιώνοντας τη συνολική ανοσολογική λειτουργία του σώματος, σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Το σελήνιο βοηθά στη ρύθμιση της δραστηριότητας των θυρεοειδικών ορμονών και εξουδετερώνει τα ασταθή μόρια στο σώμα, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Σκουός

Το σκουός είναι ένα λαχανικό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και, σύμφωνα με το UMMC, είναι καλό για τον θυρεοειδή αδένα, καθώς μπορεί να βοηθήσει με ένα υπολειτουργικό θυρεοειδή. Το ιώδιο βρίσκεται στο σκουός, και ο θυρεοειδής αδένας σας απαιτεί να λειτουργεί σωστά το ιώδιο. Αν είστε ανεπαρκείς στο ιώδιο, ο θυρεοειδής σας δεν έχει τα δομικά στοιχεία για την παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που είναι σημαντικό για τον θυρεοειδή αδένα και βρίσκεται στα μπιζέλια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Women to Women, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι πιο συχνή στις γυναίκες με υπερθυρεοειδισμό ή υπερδραστήριο θυρεοειδή, επειδή η υπερβολική θυρεοειδική ορμόνη στο σώμα αυξάνει την εξάλειψη του ψευδαργύρου στα ούρα.

Αρακάς