Κινδύνους για την υγεία του αισθησιακού μασάζ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το αισθησιακό μασάζ μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της οικοδόμησης της οικειότητας σε μια σχέση. Το αισθησιακό μασάζ όχι μόνο ενισχύει τη σεξουαλική διέγερση, αλλά όταν γίνεται σωστά, μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη από ένα κανονικό μασάζ, όπως χαλάρωση των μυών, ανακούφιση από το στρες και αυξημένη ροή αίματος. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το αισθησιακό μασάζ γίνεται μόνο μεταξύ συναινετικών ζευγαριών και δεν εκτελείται από επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ. Οι επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ εφαρμόζουν πιστοποιημένες θεραπευτικές τεχνικές, όχι αισθησιακές. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε ότι το αισθησιακό μασάζ μπορεί να έρθει με κινδύνους για την υγεία.

Διαταραχές

Ένας από τους πρώτους κινδύνους για την υγεία του αισθησιακού μασάζ περιλαμβάνει μεταδοτικές ασθένειες. Εάν ο σύντροφός σας έχει μολυσματική πάθηση του δέρματος, όπως δακτυλίτιδα, ψώρα, χέρι-αφθώδη πυρετό ή ορισμένες μυκητιασικές λοιμώξεις, αυτές οι ασθένειες μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν μεταξύ των συνεργατών. Εάν το αισθησιακό μασάζ προχωρήσει σε στοματική, κολπική ή πρωκτική σεξουαλική επαφή, μπορεί επίσης να εκτεθείτε σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες όπως ο έρπης, το HIV / AIDS, ο ιός HPV, η ηπατίτιδα και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Φλεγμονώδεις συνθήκες

Το να κάνετε ένα αισθησιακό μασάζ σε κάποιον με φλεγμονώδη κατάσταση, όπως αρθρίτιδα, θυλακίτιδα ή άλλη πάθηση που προκαλεί εντοπισμένο πρήξιμο, μπορεί να προκαλέσει την επιδείνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Θεραπείας Μασάζ, μπορεί να γίνει ακόμα θεραπευτικό (όχι αισθησιακό) μασάζ στην πληγείσα περιοχή για να βοηθηθεί ο ιστός με ουλές, αλλά πρέπει να γίνει μόνο από πιστοποιημένο θεραπευτή μασάζ.

Κιρσοί

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια άλλη περιοχή του δέρματος που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε ένα αισθησιακό μασάζ στον σύντροφό σας. Οι φλεβίτιδες είναι μεγάλες, διογκωμένες φλέβες που εμφανίζονται όταν εμφανίζονται δυσλειτουργίες των βαλβίδων μέσα στις φλέβες. Απευθείας μασάζ σε κιρσούς μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη, η οποία μπορεί να είναι οδυνηρή για το άτομο που λαμβάνει το μασάζ.

Θρόμβοι αίματος

Εάν ο σύντροφός σας έχει ιστορικό θρόμβων αίματος ή αντιμετωπίζεται επί του παρόντος για προβλήματα σχετιζόμενα με το θρόμβο, αποφύγετε την εμπλοκή σε μια αισθησιακή συνεδρία μασάζ. Το μασάζ ενός ατόμου με πιθανό θρόμβο αίματος μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση του θρόμβου. Ένας αποκολλημένος θρόμβος μπορεί να ταξιδέψει σε μικρότερα αιμοφόρα αγγεία στην καρδιά ή στον εγκέφαλο, προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η χρήση ελαίων μασάζ κατά τη διάρκεια αισθησιακού μασάζ μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ανάλογα με την ευαισθησία του συνεργάτη σας, τα λάδια μασάζ μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή άλλους ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά εάν το λάδι μασάζ φτάσει στον ευαίσθητο ιστό των γεννητικών περιοχών.

Λάδια μασάζ