Οφέλη για την υγεία του ξύδι στη σαλάτα

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το ξίδι έχει χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για χιλιάδες χρόνια. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε ξίδι για να χειριστεί τα τραύματα σε 420 π.Χ. Σήμερα το ξίδι χρησιμοποιείται για τα πάντα, από τον καθαρισμό των παραθύρων μέχρι τη θεραπεία των τσιμπήδων των μεδουσών. Όταν προστίθεται σε μια σαλάτα, το ξίδι παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου

Το ξίδι είναι υψηλό σε ασκητικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα τα ορυκτά από τα τρόφιμα. Το Learning Channel αναφέρει ότι το ξύδι μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες που έχουν δύσκολο χρόνο να πάρουν όλο το ασβέστιο που χρειάζονται τα οστά τους. Μπορείτε να βρείτε πολλά ασβέστιο στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα να αφομοιώσουν τη λακτόζη που υπάρχει στο γάλα και σε άλλα προϊόντα. Τρώγοντας μια σαλάτα με λίγο dressing ξίδι μπορεί να βοηθήσει. Η TLC σημειώνει ότι τα σκοτεινά, φυλλώδη χόρτα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, αλλά ορισμένα από αυτά τα πράσινα περιέχουν επίσης ουσίες που δυσκολεύουν το σώμα να απορροφήσει αυτό το ασβέστιο. Οι επίδεσμοι από ξίδι μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση αυτών των ενώσεων, επιτρέποντας την απορρόφηση περισσότερου ασβεστίου από τη σαλάτα.

Βοηθάει τους διαβητικούς

Το ξύδι δείχνει υποσχέσεις βοηθώντας άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Τα Νέα της Νεφρικής και Νευρολογίας αναφέρουν ότι οι ερευνητές στην Ελλάδα διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν λίγο ξύδι πριν το γεύμα τους μείωσαν την υπεργλυκαιμία μετά από τα γεύματα. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας. Του ξύδι σε μια σαλάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της υπεργλυκαιμίας. Το κανάλι εκμάθησης σημειώνει ότι το ξίδι έχει επίσης δείξει υπόσχεση ότι βοηθά τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια μελέτη του 2004 που ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη διαπίστωσε ότι το ξίδι βοηθά τα σώματα κάποιων διαβητικών τύπου 2 να γίνουν πιο δεκτικοί στην ινσουλίνη.

Υγιεινή εναλλακτική λύση στα λιπαρά και το νάτριο

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό για το σώμα τους όταν περάσουν ένα μεγάλο γεύμα για μια σαλάτα. Ωστόσο, πολλές σάλτσες σαλάτας είναι φορτωμένες με λίπος, νάτριο και θερμίδες. Ο εγγεγραμμένος διαιτολόγος Gayle Alleman δήλωσε στο The Learning Channel ότι τα κορεσμένα και trans λιπαρά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και πολλά νατρίου μπορεί να είναι κακά για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνιστά να χρησιμοποιείτε σάλτσες σαλάτας με βάση το ξύδι για πράσινα και να κάνετε μια κολοκυθιά με βάση το ξύδι παρά ένα με μαγιονέζα.