Οφέλη για την υγεία του φλοιού cascara sagrada

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

“Το ιατρικό τμήμα του φυτού Rhamnus είναι ο αποξηραμένος φλοιός του.” Αυτόχθονες στη δυτική περιοχή της Βόρειας Αμερικής, το cascara ήταν ένα λαογραφικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε από τις αρχές της δεκαετίας του 1800 μοναχούς ως καθαρτικό, το φλοιό του περιέχει ανθρακινόνη Ενώ το 70% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το cascara sagrada ως καθαρτικό ανθρακινόνης αναπτύσσουν κολί ψευδομελαγγώσεως και κίτρινα-καστανά ούρα.Παρέχουν προφυλάξεις κατά τη χρήση οποιουδήποτε φυτικού φαρμάκου Συμπλήρωμα · συμβουλευτείτε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης προτού πάρετε οποιαδήποτε μορφή των ειδών cascara.

Δυσκοιλιότητα

Σύμφωνα με την κλινική του Cleveland, το cascara sagrada χρησιμοποιείται ως καθαρτικό σε ηλικιωμένους και παιδιατρικούς ασθενείς. Μετά την κατάποση, το cascara αρχίζει να εργάζεται στο κόλον εντός έξι έως 10 ωρών. Αυτό το φυτό διεγείρει την επένδυση του βλεννογόνου του παχέος εντέρου, παράγοντας μια ενεργή έκκριση ηλεκτρολυτών και νερού. Έτσι, τα περιεχόμενα του εντέρου αυξάνονται, τοποθετώντας πίεση διαστολής στο κόλον, η οποία με τη σειρά του διεγείρει την κίνηση των περιττωμάτων.

Προετοιμασία του εντέρου

Το 1939, το cascara sagrada, γνωστό και ως Rhamnus purshiana, εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως καθαρτικό διεγερτικό, σύμφωνα με το MDconsult.com. Το Cascara χρησιμοποιείται συνήθως από ιατρούς ως ένα φυσικό παρασκεύασμα εντέρου για κολονοσκόπηση ή άλλες εντερικές διαδικασίες.

Αιμορροϊδές

Οι αιμορροΐδες που προκαλούνται από επιθετικές “φέρουσες κάτω” μπορούν να αντιμετωπιστούν με cascara, σύμφωνα με το “Physicians Desk Reference for Herbal Medicines”. Οι καθαρτικές ιδιότητές του μαλακώνουν το σκαμνί, καθιστώντας ευκολότερο να περάσουν από το παχύ έντερο. Ως αποτέλεσμα, μειώνει αποτελεσματικά την ανάγκη για τέντωμα του εντέρου και με τον τρόπο αυτό μειώνει την εκδήλωση αιμορροΐδων.

Πότε πρέπει να αποφύγετε το Cascara Sagrada Bark

Οι αντενδείξεις περιλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, τον μη διαγνωσμένο κοιλιακό πόνο, την απόφραξη του εντέρου, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τη νόσο του Crohn, την ελκώδη κολίτιδα, την κόπωση, το χαμηλό κάλιο στο αίμα και την σκωληκοειδίτιδα. Το Cascara έχει επίσης σοβαρή αλληλεπίδραση φαρμάκου με διγοξίνη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τοξικότητα και το θάνατο της διγοξίνης.