Οφέλη για την υγεία των ακατέργαστων αμυγδάλων

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα καρύδια, ειδικά τα ακατέργαστα αμύγδαλα, κάνουν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά. Η American Heart Association συνιστά να καταναλώνετε τέσσερις μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα για τα καλύτερα οφέλη για την υγεία. Κρατήστε τα ακατέργαστα αμύγδαλα στο χέρι για μια υγιή ώθηση της ενέργειας. Μια μικρή χούφτα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μια απογείωση ενέργειας το απόγευμα. Αντικαταστήστε τα κρουτόν και το τυρί με πλήρες λίπος στη σαλάτα σας με μια χούφτα ακατέργαστων αμυγδάλων. Προσθέστε μερικά αμύγδαλα στο γιαούρτι ή το παγωτό για μια υγιή γεύση.

Καρδιαγγειακή Υγεία

Η προσθήκη ακατέργαστων αμυγδάλων στη διατροφή σας θα αποφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ακατέργαστα αμύγδαλα είναι γεμάτα με υγιή λίπη. Ενώ περιέχουν μια μικρή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στα αμύγδαλα είναι το μονοακόρεστο λίπος, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να προάγει τα υγιή επίπεδα χοληστερόλης και την καρδιαγγειακή υγεία. Τα καρύδια παίζουν ρόλο στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, ειδικά όταν τα τρώτε αντί για λιγότερο υγιεινά σνακ όπως πατατάκια ή μπισκότα. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δείχνει ότι τα οφέλη της χοληστερόλης είναι ακόμα μεγαλύτερα όταν συνδυάζετε καρύδια με άλλα υγιεινά τρόφιμα. Ο Χάρβαρντ δηλώνει ότι οι άνδρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού γεγονότος με την τακτική κατανάλωση καρπών με κέλυφος.

Ισχυρά οστά

Τα αμύγδαλα κάνουν ένα μεγάλο σνακ επειδή είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των οστών και των δοντιών σας υγιή και δυνατά. Μόνο 1 ounceof καρύδια περιέχει 8 τοις εκατό της καθημερινής σας πρόσληψης κάλιο, 20 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγνησίου και 14 τοις εκατό του φωσφόρου που χρειάζεστε. Μια ανεπάρκεια αυτών των θρεπτικών συστατικών μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση, ενώ μια επαρκής πρόσληψη εμποδίζει αυτή την εκφυλιστική ασθένεια των οστών. Το μαγνήσιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία των οστών επειδή βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου και βιταμίνης D.

Έλεγχος βάρους

Συμπεριλαμβανομένων των ακατέργαστων αμυγδάλων στην υγιεινή διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το κέρδος βάρους Τα αμύγδαλα περιέχουν τρία συνολικά γραμμάρια διαιτητικών ινών, με 0,5 γραμμάρια με τη μορφή διαλυτής ίνας. Ίνα μπορεί να είναι ευεργετικό για τον έλεγχο του βάρους σας, διότι σας βοηθά να σας κρατήσει γεμάτο μεταξύ των γευμάτων. Η αδιάλυτη ίνα κρατάει τις κινήσεις του εντέρου σας τακτικά και οι διαλυτές ίνες σχηματίζουν ένα παχύ πήγμα στα έντερα σας που σας βοηθά να κρατήσετε σας κορεσμένο. Το λίπος και η πρωτεΐνη στα αμύγδαλα προάγουν επίσης την ικανοποίηση. Κρατήστε το σνακ σας σε μια μικρή χούφτα την ημέρα, ωστόσο, δεδομένου ότι πάρα πολύ λίπος και θερμίδες μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους.