Παραδείγματα τροφίμων με άπαχη πρωτεΐνη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το σώμα χρειάζεται επαρκή πρόσληψη διαιτητικής πρωτεΐνης για να φτιάξει και να επισκευάσει κύτταρα και να υποστηρίξει τη φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε διάφορα είδη τροφίμων. Όταν εξετάζουμε μια πηγή πρωτεΐνης, είναι σημαντικό να εξετάσουμε ολόκληρο το πακέτο, λέει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η επιλογή πιο λιτών πηγών πρωτεΐνης θα περιορίσει την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Ψάρι

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ προτείνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερα ψάρια ως πηγή ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή. Τα ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος. Ένα 3-oz. Το μέρος του κονσερβοποιημένου τόνου που έχει συσκευασθεί σε νερό περιέχει 26 g πρωτεΐνης, 1 g ολικού λίπους και 0 g κορεσμένου λίπους. Ένα 3-oz. Μέρος σολομού περιέχει 17 g πρωτεΐνης, 5 g συνολικού λίπους και 1 g συνολικού λίπους. Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά στον σολομό οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Σε αντίθεση με τα κορεσμένα λιπαρά, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τόσο τη χοληστερόλη όσο και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το MayoClinic.com.

Πουλερικά

Τα πουλερικά είναι μια άλλη πηγή άπαχου πρωτεΐνης. Ένα 3-oz. Η μερίδα των πουλερικών λευκού κρέατος είναι η πιο πλούσια με 26 g πρωτεΐνης, 4 g ολικού λίπους και 1 g κορεσμένου λίπους. Τα πουλερικά σκοτεινού κρέατος χωρίς το δέρμα είναι υψηλότερα σε λιπαρά, αλλά μπορεί ακόμα να είναι μια καλύτερη επιλογή από κάποια προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και βόειο κρέας. Ένα 3-oz. Μέρος των πουλερικών σκούρου κρέατος χωρίς το δέρμα περιέχει 24 g πρωτεΐνης, 9 g ολικού λίπους και 3 g κορεσμένου λίπους.

Σόγια τρόφιμα

Η σόγια είναι η μόνη φυτική τροφή που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας την πλήρη πρωτεΐνη. Οι ζωικές πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια και τα πουλερικά, είναι επίσης πλήρεις πρωτεΐνες. Εκτός από την ύπαρξη πηγή πρωτεϊνών, τα τρόφιμα σόγιας παρέχουν επίσης ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μια μερίδα 1/2 φλυτζανιών μαγειρεμένης σόγιας περιέχει 10 g πρωτεΐνης, 5 g ολικού λίπους και 0 g κορεσμένου λίπους. Μια 4-ουγκιά. Η μερίδα του tofu περιέχει 9 g πρωτεΐνης, 5 g ολικού λίπους και 1 g κορεσμένου λίπους.

Βοδινό κρέας

Τα αδύνατα κομμάτια του βοείου κρέατος περιλαμβάνουν στρογγυλές μπριζόλες, ψητά, κορυφαία φιλέτα, κορυφαία φιλέτα και τσοκ. Αν και εξακολουθεί να συνιστάται η πρόσληψη κόκκινων κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του βοδινού και του χοιρινού κρέατος, να περιορίζεται σε 18 oz. Ανά εβδομάδα, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Ένα 3-oz. Μέρος της στρογγυλής μπριζόλας περιέχει 27 g πρωτεΐνης, 4 g ολικού λίπους και 1 g κορεσμένου λίπους. Ένα 3-oz. Το τμήμα του άπαχου ψημένου βοείου κρέατος περιέχει 24 g πρωτεΐνης, 8 g συνολικού λίπους και 3 g κορεσμένου λίπους.

Τα αδύνατα κομματάκια χοιρινού κρέατος περιλαμβάνουν το χοιρινό φιλέτο, το φιλέτο και το ζαμπόν. Ένα 3-oz. Μέρος του φιλέτου χοιρινού κρέατος περιέχει 28 g πρωτεΐνης, 10 g ολικού λίπους και 3 g κορεσμένου λίπους. Ένα 3-oz. Μέρος του άπαχου ζαμπόν περιέχει 18 g πρωτεΐνης, 5 g ολικού λίπους και 2 g κορεσμένου λίπους.

Χοιρινό