Παρενέργειες σπόρου griffonia

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι σπόροι από το αφρικανικό φυτό Griffonia simplicifolia χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία 5-υδροξυτρυπτοφάνης, που διατίθεται στο εμπόριο ως συμπλήρωμα για την ενίσχυση της διάθεσης, τη μείωση του άγχους και των καυτών παλμών, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και τη βελτίωση του ύπνου. Μερικοί άνθρωποι το παίρνουν για διαταραχή έλλειψης προσοχής, σύμφωνα με το Drugs.com. Το σώμα σας κάνει το 5-ΗΤΡ από την τρυπτοφάνη. Αυτό είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται μέσω τροφής. Το σώμα σας μετατρέπει το 5-HTP στη χημική σεροτονίνη που ρυθμίζει τη διάθεση και τη συμπεριφορά, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Συμπληρώματα που προέρχονται από σπόρους Griffonia simplicifolia έχουν σκοπό να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας. Αυτά τα συμπληρώματα, ωστόσο, μπορεί να έχουν παρενέργειες.

Κοινές παρενέργειες

Πολλές από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του 5-HTP είναι ήπιες, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Αυτά περιλαμβάνουν το αέριο, τη ναυτία, την καούρα και την αίσθηση πληρότητας. Μπορεί επίσης να έχετε εφιάλτες, κράμπες στο στομάχι ή μειωμένη σεξουαλική ορμή εάν παίρνετε δόσεις μεγαλύτερες από 70 mg, σύμφωνα με τον Dr. Ray Sahelian, γιατρό και ιατρικό συγγραφέα του Λος Άντζελες.

Ζητήματα μόλυνσης

Ορισμένα συμπληρώματα 5-ΗΤΡ μπορεί να μολυνθούν με το Peak X, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο ηωσινοφιλίας-μυαλγίας, σύμφωνα με το UMMC. Το EMS είναι μια δυνητικά θανατηφόρα διαταραχή που επηρεάζει το αίμα, το δέρμα, τους μυς και τα όργανα. Τα επίπεδα της μολυσματικής ουσίας, ωστόσο, δεν είναι αρκετά υψηλά ώστε να οδηγήσουν σε συμπτώματα, εκτός αν λαμβάνετε εξαιρετικά μεγάλες δόσεις, σύμφωνα με το UMMC. Λόγω αυτής της ανησυχίας, είναι καλύτερο να αναζητήσετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή και να πάρετε αυτό το συμπλήρωμα υπό την επίβλεψη ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης. Ένα EMS εστία αποδόθηκε στο Peak X σε συμπληρώματα τρυπτοφάνης στα τέλη της δεκαετίας του 1980, οδηγώντας το FDA να απαγορεύσει τα συμπληρώματα τρυπτοφάνης. Μια μελέτη του κ. Klarskov, Ph.D., της κλινικής Mayo περιέγραψε το Peak X σε μερικά συμπληρώματα 5-HTP. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Advances in Experimental Medicine and Biology του 1999.

Σύνδρομο σεροτονίνης

Οι υψηλές δόσεις του Griffonia simplicifolia μπορεί να προκαλέσουν σύνδρομο σεροτονίνης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολύ σεροτονίνη στο σώμα σας και αυτό είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση, σύμφωνα με το UMMC. Τα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου κυμαίνονται από διέγερση, σύγχυση, κεφαλαλγία, εφίδρωση, κακό συντονισμό και ρίγος σε απειλητικά για τη ζωή θέματα, όπως υψηλό πυρετό, απώλεια αισθήσεων, επιληπτικές κρίσεις και ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Το UMMC προειδοποιεί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το συμπλήρωμα εάν παίρνετε αντικαταθλιπτικά. Ζητήστε την επίβλεψη από έναν επαγγελματία υγείας αν πάρετε την τραμαδόλη για ινομυαλγία ή έλεγχο πόνου ή τριπτάνες για πονοκεφάλους ημικρανίας.

Αλληλεπίδραση φαρμάκων

Εάν πάρετε καρβιντόπα για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, το συνδυασμό της με 5-HTP μπορεί να σας προκαλέσει μια ασθένεια που μοιάζει με σκληροδερμία. Σε αυτή την κατάσταση, το δέρμα σας γίνεται παχύ, σκληρό και φλεγμονώδες, σύμφωνα με το UMMC.