Σημάδια τραυματισμού κεφαλής για παρακολούθηση

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι επηρεάζονται από κάποιο είδος τραύματος στο κεφάλι. Το τραύμα της κεφαλής χαρακτηρίζεται ως τραυματισμός του κεφαλιού, του λαιμού, του τριχωτού της κεφαλής ή του εγκεφάλου. Αυτό το τραύμα είναι ένας σοβαρός τραυματισμός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά ζητήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Εάν κάποιος γνωρίζετε ότι έχει προσβληθεί πρόσφατα από αυτόν τον τύπο τραυματισμού, υπάρχουν πολλά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε για να καθορίσετε τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Πονοκέφαλο

Το πιο άμεσο σημάδι της ζημίας στο κεφάλι είναι ο πονοκέφαλος. Κάθε φορά που χτυπάει το κεφάλι, αναμένεται πονοκέφαλος · ωστόσο, η σοβαρότητα του πονοκέφαλου είναι ο κύριος παράγοντας εδώ. Ένας πονοκέφαλος από έναν ήπιο τραυματισμό στο κεφάλι θα πρέπει να φύγει σε λίγα λεπτά έως ώρες και θα πρέπει να έχει μόνο ήπιο πόνο. Αν ο πονοκέφαλος δεν φαίνεται να υποχωρεί ή είναι εξαιρετικά σοβαρός, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως ένας πρησμένος εγκέφαλος ή κάταγμα κρανίου. Αν αυτό το είδος κεφαλαλγίας επιμένει μετά την εμφάνιση του τραύματος της κεφαλής, πάρετε αμέσως τον ασθενή σε γιατρό.

Απώλεια συνείδησης ή σύγχυση

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με το τραύμα της κεφαλής μπορεί να αναπτυχθούν μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες. Ακριβώς επειδή ο ασθενής δεν εμφανίζει αμέσως σημάδια τραυματισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλά. Καθώς το τραύμα της κεφαλής εξελίσσεται, μπορεί να δείτε ότι ο ασθενής αρχίζει να χάνει τη συνείδηση ​​ή να νιώθει υπνηλία. Ακόμη και αν ο ασθενής ήταν έγκυος αμέσως μετά τον τραυματισμό, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συμβούν ώρες μετά το τραύμα. Εάν ο ασθενής έχει παρουσιάσει τραύμα στο κεφάλι και μετά από ώρες αρχίζει να χάνει τη συνείδηση, πρέπει να τα πάρετε σε γιατρό. Η γενική σύγχυση είναι επίσης ένα σύμπτωμα που σχετίζεται, καθώς ίσως να μην παρατηρήσετε αμέσως τη σύγχυση. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συνομιλία και τις κινήσεις του τραυματισμένου ατόμου, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν γίνεται σύγχυση.

Άλλα συμπτώματα

Ακόμα κι αν το άτομο φαίνεται σαφές και δεν έχει πονοκέφαλο, υπάρχουν και άλλα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ένα τραύμα που θα αρχίσει να εκδηλώνεται καθώς ο χρόνος συνεχίζεται. Προσέξτε για αλλαγή στο μέγεθος των μαθητών ή παραμορφωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου ως σημάδι εγκεφαλικής βλάβης. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξασθενημένη ακοή ή όραση, απώλεια της γεύσης, περιορισμένη κίνηση στα χέρια ή στα πόδια, αλλαγές στην προσωπικότητα, πτώση της αρτηριακής πίεσης, αδέσμευση, ομιλία, περιορισμένη κίνηση του αυχένα και έμετο. Εάν ο τραυματίας αρχίσει να εμφανίζει οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα μετά από τραυματισμό στο κεφάλι, μεταβείτε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη όταν πρόκειται για τραύμα του κεφαλιού. Τέλος, φροντίστε να αναζωπυρώσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα. Συχνά με τραυματισμούς στο κεφάλι, ο ασθενής θα δείξει αυτά τα σημάδια και στη συνέχεια θα αρχίσει να βελτιώνεται. Εάν συμβεί αυτό, τα συμπτώματα μπορεί να επανέλθουν χειρότερα από ό, τι πριν.