Συμπληρώματα βοτάνων που ενισχύουν την ενέργεια

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Φυτικά βότανα που έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες και ιδιότητες που προωθούν την ενέργεια έχουν αναγνωριστεί από αυτόχθονες πληθυσμούς για αμέτρητες γενιές. Οι αρχαίοι πολιτισμοί από την Κίνα, την Ινδία και την Αφρική χρησιμοποίησαν βότανα ως τρόφιμα και φάρμακα, συχνά δε διαχωρίζοντας τις δύο ιδιότητες. Σήμερα, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν εκ νέου την αξία των συμπληρωμάτων βοτάνων για να ενισχύσουν την ενέργεια και να αυξήσουν τη ζωτικότητα. Πριν ξεκινήσετε ένα βοτανικό συμπλήρωμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας που μπορεί να σας εκπαιδεύσει σχετικά με τη δοσολογία, τους κινδύνους και τις πιθανές παρενέργειες.

Ασιατικό τζίνσενγκ

Το ασιατικό τζίνσενγκ, ή το ginseng Panax, έχει χρησιμοποιηθεί για την τόνωση της ενέργειας και την καταπολέμηση της κόπωσης για αιώνες σε πολλές ασιατικές χώρες. Σύμφωνα με το MedlinePlus, το ασιατικό ginseng χρησιμοποιείται συχνά για την αποτελεσματικότητα της εργασίας, τη φυσική αντοχή και την αθλητική αντοχή. Μπορείτε να αγοράσετε και να καταναλώσετε το ginseng ως τσάι, κάψουλα και δισκία.

Guarana

Το Guarana είναι ένα φυτό το οποίο προέρχεται από τη λεκάνη του Αμαζονίου και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, ιδίως στη Βραζιλία. Ο καρπός ενός φυτού guarana είναι ένα αποτελεσματικό ενισχυτικό ενέργειας επειδή περιέχει περίπου το διπλάσιο της περιεκτικότητας σε καφεΐνη ανά γραμμάριο σε σύγκριση με τους κόκκους καφέ, όπως αναφέρεται στο “Medical Herbalism”.

Rhodiola

Η ρίζα Rhodiola έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή βοτανοθεραπεία για την καταπολέμηση της κόπωσης, της κατάθλιψης, των αναιμιών του αίματος, της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και των λοιμώξεων. Πιο πρόσφατα, το rhodiola έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για τη βελτίωση της γνώσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης και την προώθηση της απώλειας βάρους, σύμφωνα με το “Medical Herbalism”.

Φαιοφύκη

Το Kelp είναι ένας τύπος θαλάσσιων φυκιών και θεωρείται “υπερκατανάλωση” λόγω όλων των θρεπτικών ουσιών που περιέχει. Συγκεκριμένα, η φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον κυτταρικό μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα σας.

Η ρίζα γλυκόριζας μπορεί να δράσει σαν ένα φυσικό στεροειδές, υποκινώντας το σώμα σας να παράγει αδρεναλίνη, όπως σημειώνεται στο «Πλήρες Βιβλίο της Κινέζικης Ιατρικής». Επιπλέον, βοηθά στη ρύθμιση και στην ισορροπία της περιεκτικότητας σε σάκχαρο του αίματος, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή παραγωγής ενέργειας. Το γλυκόριζα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά ως συμπλήρωμα, επειδή το σώμα σας μπορεί να προσαρμοστεί στη χρήση του και να επιβραδύνει τα αποτελέσματά του.

Γλυκόριζα Ρίζα

Το Turmeric είναι ένα άλλο βότανο που ενισχύει την ενέργεια και λειτουργεί με τη στόχευση του πεπτικού συστήματος, το οποίο προάγει την αποτελεσματικότερη καταστροφή και χρήση των τροφίμων. Το κουρκούμη είναι σε σκόνη curry και καταναλώνεται ως μπαχαρικό με φαγητό.

Κουρκούμη

Το Gotu Kola είναι ένα βότανο από την Ινδία που χρησιμοποιείται στην ιατρική της Αγιουρβέδα για να αναζωογονεί και να αναπληρώνει το σώμα σας μετά από σωματική άσκηση. Θεωρείται ότι είναι ένα χρήσιμο φάρμακο για τη φυσική ενίσχυση και την οικοδόμηση του μυϊκού ιστού.

Το Ashwagandha, ή το χειμερινό κεράσι, θεωρείται αναζωογονητικό τονωτικό ικανό να ενισχύσει τα ενεργειακά σας επίπεδα. Το Ashwagandha καταναλώνεται συχνά ως τσάι και συνιστάται για αυξημένη αντοχή, σεξουαλική αντοχή και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Το Astragalus είναι ένα κινέζικο βότανο που έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να καταπολεμήσουν την κόπωση και να ενισχύσουν την ενέργεια, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Ο Astragalus είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της κόπωσης που σχετίζεται με το χρόνιο άσθμα.

Gotu Kola

Ashwagandha

Astralgalus