Συμπτώματα κατάγματος του καρπού

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Μια κάκωση μαλλιών ή κάταγμα μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε από τα οστά του αντιβραχίου ή του καρπού. Οι συνήθεις αιτίες αυτού του τραυματισμού περιλαμβάνουν πτώσεις, επαφή σε αθλητικό άθλημα, ατυχήματα αυτοκινήτων και επαναλαμβανόμενη δύναμη χωρίς ανάπαυση. Οι αθλητές και τα άτομα με οστεοπόρωση ή άλλες οστικές καταστάσεις είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν κάταγμα του καρπού. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε συμπτώματα αυτού του τραυματισμού.

Πόνος

Το κάταγμα του καρπού μαλλιών προκαλεί συνήθως ξαφνικό πόνο. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι απότομος, αλλά συχνά εξελίσσεται σε έναν θαμπό, πονόλαιμο πόνο. Τυπώνεται συνήθως με κίνηση του καρπού, ανύψωση ή συγκράτηση αντικειμένων στο χέρι. Η εφαρμογή με πάγο και τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του πόνου.

Μώλωπες

Μώλωπες μπορεί επίσης να εμφανιστούν με κάταγμα του καρπού, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία του οστού ή του περιβάλλοντος ιστού έχουν υποστεί βλάβη, διαρρέοντας υγρό στους περιβάλλοντες ιστούς. Ένας μώλωπος είναι συνήθως μαύρος ή μπλε χρώμα και εξαπλώνεται κατά τις πρώτες ημέρες. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα θα επαναλάβει αυτό το αίμα και οι μώλωπες θα συρρικνωθούν και θα εξαφανιστούν. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η μελανιά εξακολουθεί να επιδεινώνεται ή δεν βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Πρήξιμο

Το κάταγμα του καρπού προκαλεί συνήθως οίδημα, αμέσως μετά τον τραυματισμό. Η φλεγμονή αναγκάζει το υγρό να συσσωρευτεί γύρω από το σημείο τραυματισμού. Ανυψώνοντας τον καρπό σας πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας για τις πρώτες 48 ώρες μετά τον τραυματισμό – η βαρύτητα βοηθά στην αποφυγή περαιτέρω διαρροής υγρού στον καρπό. Εάν εκκαθαριστεί από το γιατρό σας, μπορούν να ληφθούν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως ναπροξένη (Naprosyn, Aleve) ή ιβουπροφαίνη (Motrin, Advil), για να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος του καρπού.