Συμπτώματα πόνου εμφυσήματος

Πόνος στο στήθος

Το εμφύσημα είναι μια μορφή χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου ή ΧΑΠ, η οποία συμβαίνει όταν υπάρχει βλάβη στους αερόσακους των πνευμόνων στους πνεύμονες, λέει η MedlinePlus. Οι αερόσακοι συνήθως παραμορφώνονται και δεν φουσκώνουν όπως αυτοί στους υγιείς πνεύμονες. Αυτό προκαλεί σοβαρή εξάντληση της πρόσληψης οξυγόνου και προκαλεί ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στην αναπνοή συνοδευόμενη από χρόνιο βήχα. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτής της χρόνιας αναπνευστικής νόσου είναι το κάπνισμα τσιγάρου στο οποίο η τοξικότητα του καρκινογόνου παράγοντα προκαλεί τη χαλάρωση των σάκων. Οι γενικές θεραπείες περιλαμβάνουν εισπνευστήρες, οξυγόνο και ακόμη χειρουργική επέμβαση Υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την εμφάνιση εμφυσήματος τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της νόσου.

Ολικός Πόνος στο Σώμα

Η πιο κοινή ένδειξη εμφυσήματος είναι ένας επίμονος θωρακικός πόνος, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί στα προχωρημένα στάδια του εμφυσήματος, σύμφωνα με το Drugs.com. Συνήθως συνοδεύει μια συνολική μείωση της φυσιολογικής λειτουργίας των πνευμόνων, στην οποία εμφανίζεται ο βήχας του καπνιστή, η δύσπνοια κατά τη διάρκεια της κανονικής δραστηριότητας και ο συριγμός. Ο θωρακικός πόνος μπορεί να υποδεικνύει μια συσχετιζόμενη καρδιακή κατάσταση σε απόκριση και του εμφυσήματος. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης δραστηριότητας της καρδιάς στην παροχή οξυγόνου σε ζωτικά όργανα. Πρέπει να λάβει λειτουργικές ποσότητες οξυγόνου για να διατηρήσει το οξυγόνο του σώματος παρά τις μειωμένες ποσότητες οξυγόνου. Αυτό είναι συχνά προφανές όταν ο θωρακικός πόνος συνοδεύει τα προβλήματα πίεσης του αίματος και το πρήξιμο των αστραγάλων, των ποδιών ή της κοιλιάς.

Ο πόνος που σχετίζεται με τη θεραπεία

Το εμφύσημα προκαλεί χρόνια δύσπνοια, κατά την οποία η διαδικασία της αναπνοής είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και δυσάρεστη. Ο πόνος στο στήθος εμφανίζεται συνήθως πριν εμφανιστεί ένας συνολικός πόνος στο σώμα. Ο Αμερικανός Οικογενειακός Ιατρός δηλώνει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ασθενών με εμφύσημα και ΧΑΠ πάσχουν από αυτή την πάθηση, με σχεδόν 25% να βιώνουν βαθύ ολικό σωματικό πόνο. Η φροντίδα ατόμων που εμφανίζουν αυτόν τον τύπο πόνου είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των λειτουργικών περιορισμών των ασθενών και των αγωνιών για την καταπολέμηση του αέρα. Ο εκφυλιστικός πόνος είναι συχνά δευτερεύων των συχνών παροξυσμών της αναπνοής, οι οποίες απαιτούν άμεση ιατρική παρέμβαση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία για το εμφύσημα μπορεί να προκαλέσει δευτερογενή πόνο σε περιοχές του σώματος. Η θεοφυλλίνη και άλλες μεθυλοξανθίνες, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό κοιλιακό πόνο που μπορεί να συνοδεύει μια ποικιλία άλλων παρενεργειών όπως ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός, η αίσθημα παλμών, η καούρα, η παλινδρόμηση και οι τρόμοι, λέει ο New York Times Health Guide. Δεδομένου ότι αυτά τα φάρμακα είναι βρογχοδιασταλτικά εισπνοής, το πραγματικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα, το οποίο μπορεί να μην είναι πάντοτε σε υψηλές αναλογίες λόγω της περιφερειακής εφαρμογής του. Ωστόσο, πολλοί ιατροί θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα φάρμακα ως έσχατη λύση, καθώς τα μέτρια οφέλη δεν αντισταθμίζουν πάντοτε τους κινδύνους.