Συναισθηματικά οφέλη από την απώλεια βάρους

Αυτοπεποίθηση

Ενώ η απώλεια βάρους έχει προφανή οφέλη για τη σωματική υγεία, όπως ο μειωμένος κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο, η απώλεια βάρους έχει συναισθηματικά οφέλη που θα πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς ξεκινάτε στο ταξίδι σας στην απώλεια βάρους Όλα τα συναισθήματα που έχετε υποστεί λόγω υπέρβαρης δεν θα εξαφανιστούν εν μία νύχτα με ένα νέο σώμα, αλλά καθώς μαθαίνετε τη δική σας αξία μέσω της διατροφής, της άσκησης και της επιμονής, η στάση σας μπορεί να πάρει μια στροφή προς το καλύτερο. Στην απώλεια βάρους, δεν χάσετε μόνο λίρες, αλλά και συναισθηματικές αποσκευές.

Διαπροσωπικές σχέσεις

Ο ιστότοπος του Lifestyle Το Αλλαγή του Blog μιλάει για την εμπιστοσύνη ότι η απώλεια βάρους μπορεί να σας φέρει. Πηγαίνουν είναι οι ημέρες που είστε συνεχώς βάζοντας τον εαυτό σας κάτω για να αναπληρώσετε για να είναι υπέρβαροι. Πηγαίνουν οι ημέρες που αισθάνεστε αυτοσυνείδητες όταν βρίσκεστε σε μια μεγάλη ομάδα, φοβισμένοι ότι θα είστε ο πιο λιτός άνθρωπος εκεί. Η απώλεια βάρους μπορεί να σας δώσει την αυτοπεποίθηση να αγαπάτε το σώμα σας, να σταματήσετε να βάζετε τον εαυτό σας κάτω και να απολαμβάνετε ξανά την κοινωνική αλληλεπίδραση

Εξάρτηση από τα τρόφιμα

Πολύ συχνά εκείνοι που είναι υπέρβαροι επιλέγουν τις προσωπικές σχέσεις επειδή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Είναι δύσκολο για κάποιον που είναι υπέρβαρος να πιστεύει ότι κάποιος θα ήθελε να είναι μαζί του. ¶Έτσι, κόβετε τον εαυτό σας, απομονώνοντας τον εαυτό σας από τους άλλους και μην επιτρέπετε στους ανθρώπους να γνωρίσουν τίποτα πέρα ​​από το προφανές. Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω και να ανοίγετε σε άλλους, ειδικά εκείνους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια ρομαντική σχέση.

Ισορροπημένη Ζωή

Εκείνοι που είναι υπέρβαροι μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους βρίσκοντας άνεση στα τρόφιμα. Το φαγητό γίνεται πολύτιμο δεκανίκι. Αντί να δείχνετε συναισθήματα, τρώτε, τρώτε όταν είστε χαρούμενοι, τρώτε όταν είστε καταθλιπτικοί, τρώτε όταν βαρεθείτε. Το φαγητό γίνεται ο τρόπος που εκφράζετε το συναίσθημα. Καθώς χάσατε το βάρος, χάνετε αυτό το συναισθηματικό δεκανίκι και μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να εκφράζετε για άλλη μια φορά.

Ευτυχία

Η Carole Pagan από το Changing Shape εξηγεί την ανάγκη ισορροπίας στη ζωή σας. Εκφράζει ότι μια μη ισορροπημένη ζωή μπορεί να οδηγήσει στη θλίψη και την κατάθλιψη. Όταν είστε υπέρβαροι, πολύ συχνά δεν ισορροπείτε σωστά τη ζωή σας. Και υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο άνθρωπος που ξεχνάτε περισσότερο είναι ο ίδιος. Παρόλο που βοηθάτε άλλους, δώστε το χρόνο και τον εαυτό σας, ξεχνάτε ότι έχετε επίσης αξία. Μόλις αφιερώσετε χρόνο για να εστιάσετε στον εαυτό σας και την ευτυχία σας και να χάσετε το βάρος, μπορείτε να ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή όπου όλα τα συστατικά λειτουργούν καλά μαζί για να κάνουν τη ζωή σας γεμάτη και χαρούμενη.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο 1984 “Journal of Sports Medicine” ήταν η πρώτη που υποδηλώνει ότι η άσκηση θα μπορούσε πραγματικά να σας κάνει ευτυχισμένους. Στη σύγχρονη εποχή, αυτό είναι ένα ευρέως κατανοητό γεγονός · η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, αλλάζοντας την κατάσταση της διάθεσης σας για να σας κάνει ευτυχισμένους. Καθώς θα χάσετε το βάρος, θα χτυπήσετε ένα γυμναστήριο, και θα βρείτε ένα νέο “υψηλό” που χρησιμοποιείτε για να πάρετε από τα τρόφιμα, αλλά από την άσκηση αντί. Η άσκηση μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος να αισθάνεστε ευτυχισμένοι, παίρνοντας τη θέση μερικών φαρμάκων που προκαλούν τη διάθεση.