Συναισθηματικά συμπτώματα adhd

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι άνθρωποι που αγωνίζονται με ADHD ή διαταραχή έλλειψης προσοχής / υπερκινητικότητας, βιώνουν συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα που επηρεάζουν την ικανότητά τους να είναι επιτυχημένα στο σχολείο και την εργασία και να διατηρούν υγιείς σχέσεις. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, τα σημάδια της ADHD μπορεί να παρατηρηθούν ήδη από την παιδική ηλικία και συνήθως είναι παρόντα πριν το παιδί μετατραπεί σε 7. Η θεραπεία για αυτή τη διαταραχή περιλαμβάνει τη θεραπεία, τη φαρμακευτική αγωγή και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ματαίωση

Πολλά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με ADHD βιώνουν απογοήτευση εξαιτίας των συμπτωμάτων της απροσεξίας, της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας. Μπορούν να γίνουν εξαιρετικά απογοητευμένοι όταν έχουν δύσκολο χρόνο να συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ή όταν ξεχάσουν ένα σημαντικό ραντεβού. Οι ενήλικες με ΔΕΠΥ θα απογοητευθούν και θα απογοητευθούν από μόνα τους όταν παραβιάζουν στοιχεία, ξεχνούν τα γενέθλια ενός φίλου ή φθάνουν αργά. Μπορεί να μην καταλάβουν γιατί συνεχίζουν να κάνουν αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν προσπαθούν να κάνουν αλλαγές.

Στρες και ανησυχία

Το Helpguide.org αναφέρει ότι τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες αντιμετωπίζουν άγχος και ανησυχία λόγω της αδυναμίας τους να εκπληρώσουν στόχους και να εκπληρώσουν ευθύνες. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ μπορεί να ανησυχούν συνεχώς για την αποτυχία στο σχολείο και τη δημιουργία φίλων. Οι παρορμητικές και κοινωνικά απαράδεκτες συμπεριφορές τους οδηγούν τους συνομηλίκους να τους χαροποιούν. Γίνονται ένας εύκολος στόχος για εκφοβισμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να φοβούνται να πηγαίνουν στο σχολείο. Οι έφηβοι με ΔΕΠΥ αισθάνονται συγκλονισμένοι και τονίζουν όταν τα συμπτώματα επηρεάζουν την απόδοση της εργασίας τους, ειδικά εάν αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για Τα νοικοκυριά τους. Ένας ενήλικας μπορεί να ειδοποιηθεί για την αδυναμία του να ολοκληρώσει τα έργα ή να παραμείνει επικεντρωμένος κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του προσωπικού, να υποβαθμιστεί ή να χάσει τη δουλειά του εξαιτίας αυτού του ζητήματος ψυχικής υγείας.

Κατάθλιψη και άγχος

Οι καταθλιπτικές και αγχωτικές διαταραχές μερικές φορές συνυπάρχουν με τη ΔΕΠΥ. Ο συναισθηματικός φόβος της ΔΕΠΥ μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κάποιας κατάθλιψης, η οποία χαρακτηρίζεται από συναισθήματα θλίψης, προβλήματα φαγητού και ύπνου, συγκέντρωση προβλημάτων, κόπωση και σκέψεις αυτοκτονίας. Κάποιος μπορεί επίσης να αναπτύξει μια διαταραχή άγχους λόγω των πιέσεων και του άγχους της ADHD. Συναισθηματικά συμπτώματα των αγχωδών διαταραχών περιλαμβάνουν συντριπτική αγωνία και φόβο, συγκέντρωση προβλημάτων, κόπωση και προβλήματα ύπνου.

Συγκέντρωση

Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια της ADHD είναι η αδυναμία του ατόμου να συγκεντρωθεί. Πολλές φορές τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες με ADHD μπορούν να επικεντρωθούν σε πράγματα που πραγματικά ενδιαφέρονται, ωστόσο, αν δεν ενδιαφέρονται, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσετε από μια δοκιμή, την εργασία στο σπίτι ή τη δουλειά του σπιτιού. Πολλοί γονείς θα παρατηρήσουν ότι το παιδί τους διαρκεί πολύ περισσότερο από το κανονικό για να ολοκληρώσει τις εργασίες και τις δουλειές και μπορεί να απογοητευτεί με το παιδί χωρίς να γνωρίζει ότι οφείλεται σε μια κατάσταση ψυχικής υγείας.