Τα οφέλη για την υγεία του τσαγιάν γιν τσάι

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Tie guan yin, που επίσης αναφέρεται ως ti kuan yin και ονομάζεται “yinyun” στα κινέζικα, είναι ένας τύπος τσαγιού oolong που χωρίζεται από το λουλουδάτο άρωμα που θυμίζει ορχιδέες. Καλλιεργείται στην επαρχία Fujian, γραβάτα τσάι guan yin είναι μια premium ποικιλία, που συλλέγονται με το χέρι από τα μεγάλα οπωροφόρα τσάι υψόμετρο και είναι το τσάι oolong της επιλογής μεταξύ των κινέζων. Φυσικά φυτικά θρεπτικά συστατικά, όπως τα αντιοξειδωτικά, διατηρούνται σε αυτό το ημι-οξειδωμένο τσάι παρέχοντας πολλά οφέλη για την υγεία και τον τρόπο ζωής.

Αυξάνει την ενέργεια

Αν και το τσάι oolong έχει λιγότερη καφεΐνη από το πράσινο τσάι, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών στα φύλλα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του πόσιμου τσαγιού. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2003 του περιοδικού “Journal of Medical Investigation”, οι συμμετέχοντες είχαν σημαντική κατανάλωση ενέργειας μετά την κατανάλωση τσαγιού oolong. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τον προσδιορισμό της σχέσης μεταξύ αυξημένης ενέργειας και πολυφαινολών καφεΐνης και φυτών.

Μονοπάτι άσκησης

Ένα φλιτζάνι τσάι oolong μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια βόλτα ή στον καναπέ. Σύμφωνα με το άρθρο του “Journal of Medical Investigation” του 2003, οι αυξήσεις της ενεργειακής δαπάνης συσχετίζονται με την απώλεια βάρους που σχετίζεται με τα τρόφιμα. Η διατροφή και η άσκηση παραμένουν τα βασικά κλειδιά για τη μείωση του βάρους για τους περισσότερους ανθρώπους και ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να προσφέρει την επιπλέον έκρηξη ενέργειας για να σας κάνει να πηγαίνετε σε πιο υγιεινή κατεύθυνση.

Αντιοξειδωτική Πηγή

Το εξαιρετικό τσάι oolong, όπως η ποικιλία γουάν γιν, είναι μια βιώσιμη πηγή των αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την άμυνα της φύσης, που βρίσκονται στις φυτικές πολυφαινόλες. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, πιστεύεται ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, καθώς και στην παράκαμψη της πρόωρης γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο.

Βοήθεια οστικής πυκνότητας

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση τσαγιού oolong συνδέεται με ισχυρότερα, πυκνότερα οστά και μπορεί να αποτρέψει την οστεοπόρωση, σημειώνει ο Jane Higden Ph.D. Του Ινστιτούτου Linus Pauling, αναφέροντας ότι η κατανάλωση ολονγκ ή πράσινου τσαγιού συσχετίζεται με την υψηλότερη οστική πυκνότητα στους άνδρες και τις γυναίκες. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν αυξήσετε την κατανάλωση τσαγιού για να αποφύγετε ενδεχόμενες αντενδείξεις με ορισμένα φάρμακα.

Αποκαταστήστε την ισορροπία στο σώμα σας μετά την κατανάλωση αντιβιοτικών με τη βοήθεια του τσαγιού oolong. Οι κατεχίνες σε oolong και πράσινο τσάι πιστώνονται με την ενίσχυση των αποτελεσμάτων του φαρμάκου στη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από την υπερανάπτυξη του σφάλματος Candida albicans. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2006 που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο συνδυασμός κατεχινών τσαγιού και αντιμυκητιασικών φαρμάκων μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη θεραπεία των λοιμώξεων Candida albicans στις στοματικές κοιλότητες, το έντερο και τον κόλπο που προκαλείται από υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Αντιμυκητιακή υποστήριξη