Τα συστατικά του σαπουνιού πεύκου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το σαπούνι από πεύκο από πεύκο έχει μεγάλη πλούσια ιστορία. Κατασκευασμένο από την C.S. Dent και Company που ξεκίνησε το 1878 από μια οικογενειακή συνταγή, το σαπούνι πεύκου της Παναγιάς έχει χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό, σαμπουάν, απορρυπαντικό και θεραπεία για ποικίλα δερματικά προβλήματα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σαπούνι είναι 100% βιοαποικοδομήσιμο. Το σαπούνι πεύκης πίσσας του παππού περιέχει μόνο επτά συστατικά.

Ενυδατικές ουσίες

Το σαπούνι από πεύκο από πεύκο αποτελείται από δύο συγκεκριμένα καθαριστικά: στεατικό νάτριο, κοκοϊκό νάτριο Το στεατικό νάτριο είναι ένα μείγμα λυμάτων ή υδροξειδίου του νατρίου, ζωικού λίπους και ατμού. Το στεατικό νάτριο δημιουργείται με μια διαδικασία που ονομάζεται σαπωνοποίηση, όπου το ζωικό λίπος και το λίπος ζεματίζονται με ατμό. Τα λίπη καταρρέουν σε αυτή τη διαδικασία και τα λίπη και τα άλατα που είναι τώρα γνωστά ως λίπος νάτριο αποβουτυρώνονται από το μείγμα και χρησιμοποιούνται στο σαπούνι, όπως περιγράφεται στο “The Handbook of Soap Manufacture”. Το κοκοϊκό νάτριο είναι το όνομα που δίνεται στο λιπαρό οξύ Άλατα του ελαίου καρύδας.

Πετρελαίου πίσσας πεύκου

Το πετρέλαιο πίσσας πεύκου στο σαπούνι πεύκου πίσσας του παππού προέρχεται από το δέντρο Pinus palustris, κοινώς γνωστό ως πεύκο μακρύ, που είναι ιθαγενές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η πεύκη πίσσα συλλέγεται μετατρέποντας το ξύλο πεύκου σε άνθρακα με τη χρήση θερμότητας και πίεσης. Ο κλίβανος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πετρελαϊκής πίσσας πρέπει να κλείσει, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστούν καρκινογόνα συντρίμματα γνωστά ως κρεόσωτα, μια διαδικασία που περιγράφεται από το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών Ανθρώπινων Υπηρεσιών για το Τοξικό Ουσίες και Νόσους Μητρώου. Το σαπούνι από πευκοφόρο πίσσα του παππού χαρακτηρίζεται ως κρεόσωτο. Ένα παραδοσιακό καθαριστικό σπιτιού, λάδι από πίσσα πεύκου χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, η ακμή και η ροδόχρου ακμή. Ένα άρθρο του 1996 στο ιατρικό περιοδικό Dermatology υποδηλώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον περιορισμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της πίσσας από πεύκο ως θεραπεία για δερματικές διαταραχές.

Ενυδατικές ουσίες

Το σαπούνι πεύκης πίσσας του παππού περιέχει νερό, μια στιγμιαία ενυδατική κρέμα και μια ουσία που δίνει στο σαπούνι κάποια υφή. Η γλυκερίνη είναι μια λιπαρή ενυδατική κρέμα. Έχει υγροσκοπική φύση, που σημαίνει ότι αντλεί υγρασία από το περιβάλλον στο δέρμα.

Βελτίωση προϊόντος

Υπάρχουν δύο πρόσθετα συστατικά στο σαπούνι από πεύκο από πεύκο. Το πεντεστένιο πεντανατρίου είναι ένας γαλακτωματοποιητής, που σημαίνει ότι κρατά τα συστατικά με βάση το πετρέλαιο και το νερό στο σαπούνι από το διαχωρισμό. Το πεντένιο πεντανατρίου ενεργεί επίσης ως παράγοντας χηλικοποίησης, διατηρώντας το προϊόν υποβαθμισμένο λόγω έκθεσης σε μέταλλα, όπως περιγράφεται στο «Λεξικό καταναλωτών καλλυντικών συστατικών». Κρατά το σαπούνι από την οξείδωση και επιτρέπει στο άρωμα και την υφή να παραμείνει ανέπαφη. Το ετραδρονικό τετρανάτριο είναι ένα αποσκληρυντικό νερού, το οποίο χρησιμοποιείται για να αποτρέψει το σαπούνι από πεύκο πεύκης του παππού να αφήνει πίσω του υπολείμματα ή αφρού σαπουνιών.