Τροφές πλούσιες σε οξείδιο του μαγνησίου

Φρούτα και λαχανικά

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο υπεύθυνο για διάφορες λειτουργίες του σώματος. Μεταξύ αυτών είναι η συστολή και η χαλάρωση των μυών, η σωστή λειτουργία ορισμένων ενζύμων, η παραγωγή και μεταφορά ενέργειας και η παραγωγή πρωτεϊνών. Σύμφωνα με το γραφείο των συμπληρωμάτων διατροφής (ODS), το μαγνήσιο μπορεί να προστατεύσει το σώμα από καρδιαγγειακές παθήσεις και ανοσολογική ανεπάρκεια. Το συνιστώμενο διαιτητικό επίδομα για το μαγνήσιο αυξάνεται με την ηλικία. Τα αρσενικά ηλικίας άνω των 14 ετών απαιτούν επίσης περισσότερο μαγνήσιο από τα θηλυκά της ίδιας ηλικίας, συνιστά η ODS. Είναι δυνατόν να λάβετε το συνιστώμενο διατροφικό σας επίδομα μαγνησίου τρώγοντας διάφορα τρόφιμα.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Το μισό φλυτζάνι μαγειρεμένου κατεψυγμένου σπανάκι αποδίδει 75 mg μαγνησίου. Άλλα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν μια μέση ψημένη πατάτα, με το δέρμα επάνω, δίνοντας 50 mg · ένα μισό φλιτζάνι πολτό αβοκάντο έχει 35 mg · μία μέση μπανάνα έχει 30 mg · και το μισό φλιτζάνι σταφίδας μεταφέρει 25 mg Μαγνησίου.

Μπιζέλια και φασόλια

Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Μια ουγγιά αμυγδάλων και κάσιους αποδίδει 80 mg και 75 mg αντιστοίχως. Μια ουγγιά μικτών, ξηρών καβουρδισμένων καρπών θα δώσει 65 mg μαγνησίου και 1 ουγγιά φιστικιών ή 2 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο αποδίδει 50 mg.

Προϊόντα σόγιας

Τα μαύρα μάτια είναι τα πιο πλούσια σε μαγνήσιο σε αυτή την κατηγορία. Περιέχουν 45 mg ανά μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο. Οι χυμοί φασολιών της χορτοφαγίας περιέχουν 40 mg ανά μισό φλιτζάνι · και το μισό φλιτζάνι φακές, κόκκοι νεφρών και φασολάκια θα παράγουν 35 mg μαγνησίου.

Ολικής αλέσεως

Ένα μισό φλυτζάνι ώριμων, μαγειρεμένων σπόρων σόγιας αποδίδει 75 mg μαγνησίου.

Τα ενισχυμένα πλιγούρια βρώμης είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, αποδίδοντας 55 mg ανά φλιτζάνι. Προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο σιταριού στο φαγητό σας θα δώσετε επιπλέον 45 mg μαγνησίου και η ίδια ποσότητα φύτρου σιταριού θα προσθέσει 35 mg. Η κατανάλωση ολόκληρου ψωμιού σιταριού θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου, καθώς περιέχει 25 mg ανά φέτα.