Τρόφιμα για να αποφύγετε τη λήψη νευρωνίνης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η νεουροντίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή πρόληψη διαταραχών επιληπτικών κρίσεων όπως η επιληψία. Παρόλο που μπορείτε να πάρετε το φάρμακο είτε με τροφή είτε με άδειο στομάχι, θα πρέπει να το παίρνετε την ίδια ώρα κάθε μέρα για μέγιστο όφελος. Όπως και άλλα αντισπασμωδικά φάρμακα, το Neurontin μπορεί να έχει παρενέργειες, μερικές από τις οποίες σχετίζονται με την κατάποση ορισμένων τροφίμων και ποτών.

Καφεΐνη

Το ξηρό στόμα είναι μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη λήψη του φαρμάκου Neurontin. Το ποτό με καφεϊνούχα ποτά όπως καφές, τσάι ή κόλα μπορεί να στεγνώσει το στόμα, καθιστώντας το πρόβλημα χειρότερο. Η χρόνια ξηροστομία μπορεί να είναι δυσάρεστη και αυξάνει τον κίνδυνο για κοιλότητες. Το ξηρό στόμα μπορεί επίσης να σας δυσκολευτεί να φάτε και να μιλήσετε. Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει το Neurontin, πίνετε νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και μασήστε το κόμμι χωρίς ζάχαρη για να τονωθεί η ροή του σάλιου. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε να πιείτε το φλοιό από ένα λεμόνι ή ασβέστη.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να εντείνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από ζάλη, ζάλη ή υπερβολική υπνηλία, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Η οδήγηση και η λειτουργία βαρέων μηχανημάτων μπορεί να είναι επικίνδυνα εάν το φάρμακο έχει καταπραϋντική επίδραση σε σας. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την ανάμειξη του Neurontin και του οινοπνεύματος όταν ασχολείστε με οποιαδήποτε δραστηριότητα ή επάγγελμα που απαιτεί νοητική εγρήγορση. Μια άλλη πιθανή παρενέργεια είναι η δυσκολία του ελέγχου κινητήρα. Τόσο το αλκοόλ όσο και τα αντισπασμωδικά φάρμακα δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καθιστώντας τον ένα επικίνδυνο συνδυασμό για να αναμίξει τα δύο.

Φράπα

Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ θεωρείται συνήθως υγιής, αλλά τα φρούτα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα όπως το Neurontin. Επειδή το γκρέιπφρουτ επηρεάζει τα ένζυμα της γαστρεντερικής οδού και του ήπατος που παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό των φαρμάκων, ακόμα κι αν παίρνετε τη σωστή δόση, θα μπορούσατε να πάρετε μια υπερβολική δόση του φαρμάκου. Το γκρέιπφρουτ αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο το φάρμακο απορροφάται στο σώμα. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η λήψη ορισμένων φαρμάκων με χυμό γκρέιπφρουτ μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του φαρμάκου στην κυκλοφορία του αίματος. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε αυτήν την δυνητικά επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων δεν είναι να φάτε φρέσκο ​​γκρέιπφρουτ ή να πίνετε χυμό γκρέιπφρουτ όταν παίρνετε το Neurontin.

Αποφύγετε να τρώτε πικάντικα και αλμυρά τρόφιμα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο στόμα, επιδεινώνοντας το σύμπτωμα της ξηροστομίας. Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση καψίματος στο στόμα σας όταν τρώτε αυτά τα τρόφιμα, ή ακόμη και μπορεί να είναι επώδυνο να φάτε. Εάν το σύμπτωμα ξηροστομίας επιμένει ή γίνεται σοβαρότερο, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τη μείωση της δόσης του Neurontin ή τη συνταγογράφηση άλλου φαρμάκου.