Τρόφιμα για να αποφύγετε όταν το αίμα είναι πολύ λεπτό

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα αντιπηκτικά φάρμακα ονομάζονται συνήθως αραιωτικά αίματος. Αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν στην πραγματικότητα το αίμα να είναι λεπτό, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), αλλά αντί να εμποδίζει το αίμα να σχηματίζει θρόμβους πολύ γρήγορα ή εύκολα. Οι θρόμβοι αίματος μπορεί να είναι επικίνδυνοι, προκαλώντας καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και ακόμη και θάνατο Εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει οδηγίες να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακά σας. Αυτά τα τρόφιμα έχουν γενικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία παίζει ρόλο στον τρόπο που το αίμα σας θρομβώνει. Εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε διαιτητικές αλλαγές.

Φυλλώδη Πράσινα Λαχανικά

Ενώ η νόστιμη και θρεπτική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ από φυλλώδη πράσινα λαχανικά σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχετε την πρόσληψη αυτών των λαχανικών. Αυτά τα λαχανικά περιλαμβάνουν ρόκα, ζαχαρωτά, λάχανο, μουστάρδα, μαϊντανό, σπανάκι, ελβετικό chard, χόρτα γογγύλι και χόρτο σιταριού. Τα μαρούλια, όπως το μαρούλι με πράσινα φύλλα, το έλατο ή το ρομανίνο, περιέχουν επίσης βιταμίνη Κ αλλά σε πιο μέτριες ποσότητες.

Σταυροειδές Λαχανικά

Σταυροειδείς λαχανικά είναι εκείνα από την οικογένεια Cruciferae ή Brassicaceae. Αυτά περιλαμβάνουν το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα γογγύλια, το rutabaga, τα λάχανα Βρυξελλών, το ραπανάκι, το χρένο και το wasabi. Ορισμένα φυλλώδη πράσινα φύλλα, όπως μουστάρδα, ρόκα, νεροκάρδαμο, καλαμπόκι, χόρτα, χόρτο και κινέζικο λάχανο είναι επίσης σταυροειδή λαχανικά.

Φασόλια και Φακές

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε ρεβίθια (garbanzo beans) και φακές εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με ρεβίθια, όπως hummus ή falafel.

Συκώτι

Το ήπαρ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ. Αν παίρνετε αντιπηκτικά, μιλήστε με το γιατρό σας πριν φάτε το βόειο κρέας, το χοιρινό ή το συκώτι κοτόπουλου ή τα προϊόντα που περιέχουν ήπαρ όπως το πατέ.

Τόσο το τζίντζερ όσο και το κουρκούμη μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο πήξης του αίματός σας και πρέπει να περιοριστούν όταν παίρνετε αντιπηκτικά, σύμφωνα με το NIH.

Βότανα και μπαχαρικά

Αλκοόλ

Παρόλο που μπορεί να μην σκέφτεστε το αλκοόλ ως τρόφιμο, μπορεί να αλληλεπιδράσει με αντιπηκτικά και η πρόσληψη σας πρέπει να είναι περιορισμένη. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αποφυγή όλων των αλκοολούχων ποτών ή μπορεί να σας καθοδηγήσει να μην καταναλώνετε περισσότερο από τρία ποτά την ημέρα. Το NIH ορίζει ένα ποτό ως 12 oz. Μπύρας, 5 oz. Οίνου ή 1,5 ουγκιάς. Του υγρού.

Άλλα τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Κ από τον γιατρό σας που επιθυμείτε να καταναλώσετε περιλαμβάνουν φράουλες, φύκια (nori), tofu και άλλα προϊόντα που παρασκευάζονται με πρωτεΐνη σόγιας, σογιέλαιο, κρεμμυδάκια και φύλλα πράσινου τσαγιού. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν αυτά τα τρόφιμα είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Άλλα τρόφιμα