Τρόφιμα για φαγητό εάν είστε σε διουρητικά φάρμακα

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογράψει ένα διουρητικό εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή μια ασθένεια που αφορά την καρδιά, τα νεφρά ή το συκώτι σας. Τα διουρητικά αναγκάζουν τα νεφρά σας να αποβάλλουν την περίσσεια νερού και νατρίου μέσω των ούρων σας. Εκτός από το νερό και το νάτριο, ορισμένα διουρητικά μπορεί να επηρεάσουν το επίπεδο καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου του σώματός σας, σύμφωνα με το MyOptumHealth.com. Εάν σας έχει συνταγογραφηθεί ένα διουρητικό, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα μέταλλα και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε αλκοόλ.

Αντί να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, θα πρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών, αλατισμένων κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν υπερβολικά μεγάλο νάτριο μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του διουρητικού σας, δηλώνει η American Heart Association. Το μεγαλύτερο μέρος του νατρίου στη διατροφή σας προέρχεται από εμπορικά επεξεργασμένα τρόφιμα και γεύματα που παρασκευάζονται σε εστιατόρια. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο για να αποφευχθούν περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένα σούπες και λαχανικά, εμποτισμένα σάλτσες, καπνιστά και θεραπευμένα τρόφιμα, όπως τουρσιά, ελιές, λάχανο, μπέικον, βόειο κρέας και ρέγγα, όλα τα τυριά, βουτυρόγαλα, αλατισμένα σνακ, ζωμός κρέατος.

Χρειάζεται μια σωστή ισορροπία καλίου για την καρδιά, τους μυς και το νευρικό σας σύστημα για να λειτουργήσει σωστά. Μερικά διουρητικά αναγκάζουν το σώμα σας να χάσει πάρα πολύ κάλιο. Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο περιλαμβάνουν πατάτες, μπανάνες, πορτοκάλια, δαμάσκηνα, σταφίδες, ροδάκινα, ντομάτες, λάχανα Βρυξελλών, σπανάκι, αποξηραμένα φασόλια, μπιζέλια και ξηρούς καρπούς. Θα πρέπει να καταναλώνετε τρεις με πέντε μερίδες φρέσκων λαχανικών και δύο με τέσσερις μερίδες φρέσκων φρούτων κάθε μέρα. Πριν αυξήσετε το κάλιο στη διατροφή σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τον τύπο του διουρητικού που έχει συνταγογραφηθεί. Τα διουρητικά, που ονομάζονται καλιοσυντηρητικά διουρητικά, εμποδίζουν το σώμα σας να αποβάλλει υπερβολικό κάλιο, σε σύγκριση με τα κανονικά διουρητικά. Εάν παίρνετε ένα καλιοσυντηρητικό διουρητικό, θα πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε υπερβολικό κάλιο.

Η μακροχρόνια χρήση διουρητικών του βρόχου μπορεί να προκαλέσει απώλεια ασβεστίου στο σώμα σας. Χρειάζεστε ασβέστιο για ισχυρά οστά, δόντια και καλή υγεία. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν παίρνετε ένα διουρητικό βρόχου. Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο περιλαμβάνουν γάλα, γιαούρτι, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, χυμό πορτοκαλιού εμπλουτισμένο με ασβέστιο και σφιχτό tofu. Τα διουρητικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια του μαγνησίου στο σώμα σας, οπότε φροντίστε να συμπεριλάβετε το βασικό μεταλλικό άλας στη διατροφή σας. Τα πλούσια σε μαγνήσιο τρόφιμα περιλαμβάνουν καρπούς με κέλυφος, σπόρους, φασόλια, σπανάκι και καστανό ρύζι.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Πλούσια σε κάλιο τρόφιμα

Τρόφιμα με ασβέστιο και μαγνήσιο