Τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο

Σύμφωνα με το Drugs.com, οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου στην καθημερινή λήψη διατροφής. Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία, τη συστολή των μυών και την τόνωση των αποκρίσεων στα νεύρα. Το χαμηλό κάλιο, ή η υποκαλιαιμία, προκαλεί αδυναμία, κόπωση και κακή συντονισμό των μυών, κακή συγκέντρωση καθώς και υπέρταση και καρδιακές ανωμαλίες. Τα τρόφιμα και τα ποτά πλούσια σε κάλιο περιλαμβάνουν πολλά λαχανικά, φρούτα, κρέας και πουλερικά και ποτά

Τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές καλίου. Ένα φλιτζάνι φασόλια Λίμα έχει 955 χιλιοστόγραμμα, ένα μεσαίο plantain έχει 893 χιλιοστόγραμμα και 1 φλιτζάνι τεμαχισμένες ή τεμαχισμένες ντομάτες 400 χιλιοστόγραμμα. Μία ψημένη γλυκοπατάτα έχει 508 χιλιοστόγραμμα, 1/2 μεσαίου πατάτας με δέρμα έχει 422 χιλιοστόγραμμα και 1/2 μεσαίο αβοκάντο έχει 450 χιλιοστόγραμμα. Άλλα λαχανικά πλούσια σε κάλιο περιλαμβάνουν τα σπαράγγια, την κολοκύθα και τα μανιτάρια. Το μισό φλυτζάνι των φρέσκων βλαστών Βρυξελλών έχει 247 χιλιοστόγραμμα και το 1/2 φλιτζάνι φρέσκα πράσινα φασόλια έχει 187 χιλιοστόγραμμα.

Τα φρούτα είναι επίσης εξαιρετικές πηγές καλίου. Μια παπάγια έχει 781 χιλιοστογραμμάρια, 1 φλιτζάνι κύβους πεπόνι ή πεπόνι πεπόνι έχει 494 και 461 χιλιοστόγραμμα, αντίστοιχα, και μια μικρή μπανάνα 467 χιλιοστόγραμμα. Το ένα τρίτο φλιτζάνι σταφίδας έχει 363 χιλιοστόγραμμα, ένα μέσο μάνγκο ή ένα μέσο ακτινίδιο έχουν 323 και 252 χιλιοστόγραμμα, αντίστοιχα. Ένα μικρό πορτοκάλι έχει 237 χιλιοστόγραμμα και ένα μεσαίο αχλάδι 208 χιλιοστόγραμμα. Τα φρούτα με περιεκτικότητα σε κάλιο που κυμαίνεται από 193 έως 138 χιλιοστόγραμμα περιλαμβάνουν ροδάκινο, καρπούζι, μήλο, ανανά και φρέσκες φράουλες.

Τα πουλερικά, τα κρέατα και τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικές πηγές καλίου. Τα ψάρια, όπως ο σολομός, η χλωρίδα και ο γάδος, είναι εξαιρετικά υψηλά σε κάλιο. Έξι ουγγιές καβουρδισμένου λευκού κρέατος κοτόπουλου έχουν 458 χιλιοστόγραμμα, ενώ 4 ουγκιές μπακαλιάρου βουτυρωμένου με βούτυρο έχουν 460 χιλιοστόγραμμα και 4 ουγκιές χταλούδι 596 χιλιοστογράμμων. Τέσσερις ουγγιές μαγειρεμένου, άπαχου μπριζόλα φιλέτων έχουν 409 χιλιοστόγραμμα και τέσσερις ουγγιές καβουρδισμένου μαστού γαλοπούλας έχει 465 χιλιοστόγραμμα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το τυρί cheddar είναι επίσης καλές πηγές καλίου.

Οι χυμοί φρούτων, όπως το δαμάσκηνο, ο σταφύλι και ο χυμός μήλου, καθώς και ο χυμός πορτοκαλιού και τομάτας είναι πλούσιοι σε κάλιο. Ένα φλιτζάνι χυμό δαμάσκηνου έχει 707 χιλιοστόγραμμα, 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι έχει 236 χιλιοστόγραμμα, και ένα δοχείο χυμού ντομάτας 6 ουγκιά 413 χιλιοστόγραμμα. Έξι ουγγιές μήλου ή χυμού σταφυλιών έχουν 222 και 252 χιλιοστόγραμμα, αντίστοιχα. Μια μερίδα 6 κιλών κατεψυγμένου χυμού σταφυλιών έχει 42 χιλιοστογραμμάρια, ενώ οι ποσότητες ενός φλιτζανιού πλήρους γάλακτος έχουν 370 χιλιοστόγραμμα, το αποβουτυρωμένο γάλα έχει 426 χιλιοστόγραμμα και το 2 τοις εκατό χαμηλού λίπους γάλα έχει 412 χιλιοστόγραμμα.

Ακριβώς από το ρόπαλο έχουμε ένα λάθος στην εισαγωγή. Δεν είστε σίγουροι από πού προέρχεται η σύσταση των 2.000 mg, αλλά θα πρέπει να είναι 4.700 mg. Αυτό φέρνει ένα άλλο σημείο: Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε τα βάρη και τις μετρήσεις σε όλη – mg έως milligrams. Το Ref 1 δεν μας μεταφέρει από την αρχική σελίδα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αυτό: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/minerals/potassium/ Το Ref 2 χρειάζεται το όνομα του άρθρου. Τέλος, επαληθεύστε τις πληροφορίες εδώ. Δεν είμαι σίγουρος από πού έρχονται όλοι οι αριθμοί – δεν είναι όλοι στο Ref Drugs.com. Ευχαριστώ.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Λαχανικά

Φρούτα

Πουλερικά Κρέατα Ψάρια και Γαλακτοκομικά Προϊόντα

Αναψυκτικά