Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β17

Σπόροι

Η βιταμίνη Β17, ή το λαετρίλιο, ονομάζεται αντικαρκινική βιταμίνη. Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο. Η βιταμίνη Β17 λειτουργεί για τη μείωση των όγκων και για την πρόληψη της μετάστασης ή της εξάπλωσης του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος. Σκοτώνει καρκινικά κύτταρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο μέλλον, σύμφωνα με τον Cancer Tutor. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β17 ονομάζονται νιτριλοσίδες. Περιλαμβάνουν ποικιλία σπόρων, κόκκων και καρύων και βλαστών και κονδύλων καθώς και φύλλα και φασόλια.

Σπόροι και καρύδια

Ο σπόρος βερίκοκου είναι η πλουσιότερη πηγή βιταμίνης Β17. Ο πυρήνας του βερίκοκου μπορεί να σπάσει ανοιχτό για να φτάσει στον σπόρο. Άλλα φρούτα με σπόρους πλούσιους σε βιταμίνη Β17 είναι τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα καθώς και οι σπόροι σε κεράσια, δαμάσκηνα και νεκταρίνια. Οι μικροσκοπικοί σπόροι στα μήλα, στα σταφύλια και στα μούρα, όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα και τα άγρια ​​καραβίδες είναι υψηλά στη βιταμίνη Β17. Λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε εμφιαλωμένα φρούτα που διατηρούν ότι αυτά με σπόρους είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β17.

Λαχανάκια και Κόνδυλοι

Σπόροι όπως το κεχρί, το φαγόπυρο και το κριθάρι και ο λίνος αποτελούν καλές πηγές. Τα καρύδια όπως τα πικρά αμύγδαλα, τα καρύδια καρύου και τα καρύδια macadamia είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Β17.

Φύλλα και φασόλια

Το βλαστό μπαμπού περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β17, ενώ η μηδική, η fava και η garbanzo και τα λάχανα mung έχουν μεσαίες ποσότητες. Οι κόνδυλοι, όπως τα γλυκά, οι γλυκοπατάτες και η μανιόκα είναι τρόφιμα με καλή προσφορά βιταμίνης Β17.

Σκέψεις

Τα φύλλα που είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Β17 περιλαμβάνουν μηδική, τεύτλα και σπανάκι, νεροκάρδαμο και ευκάλυπτο. Τα φασόλια που είναι καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μαύρα μάτια, τα μαύρα φασόλια, τα πράσινα μπιζέλια και τα φασόλια lima, τα φασόλια και τις φακές. Αυτά τα φύλλα και τα φασόλια μπορούν να παρασκευαστούν ως υγιεινά πιάτα ή να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σούπας.

Εκτός από την περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β17 αυτών των σπόρων, κόκκων και ξηρών καρπών, βλαστών και κονδύλων και φύλλων, είναι επίσης πλούσια σε άλλες βιταμίνες και ανόργανα άλατα, ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την RS Pharmchem δεν υπάρχουν δεδομένα που να δείχνουν προβλήματα που οφείλονται στη μη ύπαρξη βιταμίνης Β17, ωστόσο, θεωρητικά, μια ανεπάρκεια θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.