Τρόφιμα πλούσια σε κάλιο που δεν προκαλούν ημικρανίες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το κάλιο βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και το σώμα σας χρειάζεται κάλιο για να διατηρήσει την ισορροπία υγρών και ορυκτών · παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν διουρητικά ή έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση χρειάζονται επαρκείς ποσότητες καλίου στη διατροφή τους, σύμφωνα με το Drugs.com. Ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο – όπως σύκα, παπάγια και σταφίδες – έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν ημικρανίες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών και θα πρέπει να αποφεύγονται από τους πάσχοντες από ημικρανία.

Φρούτα

Οι ενήλικες χρειάζονται καθημερινά 2.000 mg καλίου, σύμφωνα με το Drugs.com. Φρούτα πλούσια σε κάλιο που δεν προκαλούν ημικρανίες περιλαμβάνουν το πεπόνι, το χυμό κλαδέματος, το πεπόνι μελιτζάνας, το μάνγκο και τα αχλάδια. Τα φρούτα με μέτριες ποσότητες καλίου που δεν προκαλούν ημικρανίες περιλαμβάνουν τα ροδάκινα και το καρπούζι. Αυτά τα φρούτα δεν περιέχουν τυραμίνη, κοινές αιτίες ημικρανίας που απαντώνται σε φρούτα υψηλού καλίου όπως μπανάνες και πορτοκάλια. Η τυραμίνη προκαλεί την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων, εξηγεί την Αμερικανική Εταιρεία Κεφαλαλγίας και μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που μοιάζουν με ημικρανία.

Λαχανικά

Τα λαχανικά πλούσια σε κάλιο που δεν προκαλούν ημικρανίες περιλαμβάνουν γλυκές πατάτες με το δέρμα, λευκές πατάτες με το δέρμα, κολοκύθα, μανιτάρια, τεύτλα, αγκινάρες, χόρτα, okra και λαχανάκια Βρυξελλών. Λαχανικά με μέτρια ποσότητα καλίου που δεν προκαλούν ημικρανίες περιλαμβάνουν τα πράσινα φασόλια, τα καρότα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το καλαμπόκι, τα μπιζέλια και τα κολοκυθάκια. Αυτά τα λαχανικά που περιέχουν κάλιο επίσης δεν περιέχουν τη χημική τυραμίνη που προκαλεί την ημικρανία. Η Αμερικανική Εταιρεία Κεφαλαλγίας υποδεικνύει ότι τρώει μικρά, συχνά γεύματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αποτρέψει την πείνα και να περιορίσει τις μεγάλες εισροές χημικών αιτιών ημικρανίας.

Πρωτεΐνες

Πρωτεΐνες τροφές πλούσιες σε κάλιο που δεν προκαλούν ημικρανίες περιλαμβάνουν σολομό, γαλοπούλα σκούρου κρέατος, άπαχο βόειο κρέας και ηλιόσπορους. Αυτές οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο δεν περιέχουν νιτρικά ή πρόσθετα τροφίμων όπως γλουταμινικό νάτριο ή MSG. Ο μηχανισμός για το πώς νιτρικά και η MSG προκαλούν ημικρανίες δεν έχει προσδιοριστεί, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Στην πραγματικότητα, οι λίγες μελέτες που έχουν διεξαχθεί δεν δείχνουν άμεση σύνδεση μεταξύ νιτρικών, MSG και ημικρανιών. Οι περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με τους παράγοντες που προκαλούν τα τρόφιμα και τις ημικρανίες παρέχονται από τους ίδιους τους πάσχοντες από ημικρανία, εξηγεί η Αμερικανική Εταιρεία Κεφαλαλγίας.