Τρόφιμα που βοηθούν στην απορρόφηση του

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για ισχυρά οστά και δόντια. Αλλά σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτητική Ένωση, οι Αμερικανοί δεν παίρνουν αρκετό ασβέστιο. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες καταναλώνουν μόλις το ένα τρίτο της συνιστώμενης πρόσληψης, ενώ οι άνδρες καταναλώνουν τα τρία τέταρτα. Ο στόχος για τους υγιείς ενήλικες είναι να καταναλώνουν 1.000 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου μέχρι την ηλικία των 50 ετών, τότε η απαίτηση πρόσληψης ασβεστίου θα μεταφερθεί στα 1200 χιλιοστόγραμμα. Εκτός από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Bok Choy

Το Bok Choy, γνωστό και ως κινέζικο λάχανο, είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και σημαντικό παράγοντα στην απορρόφηση του ασβεστίου. Σύμφωνα με την Beth M. Lay Ph.D., ένα φλιτζάνι bok choy συμβάλλει σε 158 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και συμβάλλει στο 54 τοις εκατό της απορρόφησης ασβεστίου. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το bok choy είναι το sautéed.

Κουνουπίδι

Ένα φλιτζάνι κουνουπίδι περιέχει 34 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και συμβάλλει στο 69 τοις εκατό της απορρόφησης ασβεστίου. Στο κουνουπίδι, η μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου βρίσκεται στα χόρτα που περιβάλλουν το κεφάλι. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε αυτό το τμήμα του κουνουπιδιού είναι άβραστα. Τα χόρτα μπορούν επίσης να προστεθούν στις σαλάτες.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και φωσφόρου. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει 178 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και βοηθά στο 53 τοις εκατό της απορρόφησης ασβεστίου. Δώστε φωτεινά πράσινα μπρόκολα γρήγορα ένα ξεβγάλτε και απολαύστε ωμό ή ατμό.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λάχανα των Βρυξελλών είναι μέλη της οικογένειας των λάχανων. Ένα φλιτζάνι βλαστούς βρουσέλ συνεισφέρει 56 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και βοηθά στο 64 τοις εκατό απορρόφησης ασβεστίου. Επιλέξτε μικρά στερεά λάχανα με πράσινα φύλλα, χωρίς κηλίδες. Το ζυμωμένο ζυμάρι βρυξελλών ζεσταίνεται σε ελαιόλαδο με καρύδια και μαύρο πιπέρι.

Τα χόρτα Kohrabi πρέπει να είναι βαθιά πράσινα χωρίς κιτρινίζουν. Τρώγονται ωμά, οι μίσχοι μπορούν να τεμαχιστούν και να προστεθούν στις σαλάτες. Το ψημένο καλαμπόκι μπορεί να κοπεί σε μικρά κομμάτια πασπαλισμένα με αλάτι και μαγειρεμένα με πολύ λίγο νερό. Ένα φλιτζάνι ασβέστιο συνεισφέρει 40 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και βοηθάει σε 67 χιλιοστόγραμμα απορρόφησης ασβεστίου.

Είδος λάχανου

Ένα φλιτζάνι λάχανο περιέχει 94 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και βοηθά στο 59 τοις εκατό απορρόφηση του ασβεστίου. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το κρασί είναι να πλύνετε τα φύλλα κάτω από δροσερό νερό για να απομακρύνετε τη βρωμιά και την άμμο. Τόσο τα φύλλα όσο και τα στελέχη του σπόρου μπορούν να καταναλωθούν. Το Kale μπορεί να σοταριστεί, να τροφοδοτηθεί ή να καταναλωθεί ωμά.

Λάχανο

Τα καλύτερα χόρτα γογγύλι έχουν πράσινα φύλλα που είναι αξεπέραστα. Καθαρίστε τα φύλλα γογγύλι όπως εσείς θα σπανάκι και προετοιμασία σοταρισμένα ή μαγειρεμένα νότιο στυλ με φασόλια και καλαμπόκι. Ένα φλιτζάνι πράσινα χόρτα συνεισφέρει 198 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και βοηθά στο 52 τοις εκατό της απορρόφησης ασβεστίου.

Ρίχες Πράσινοι