Τρόφιμα που μειώνουν το χτύπημα στο αυτί

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα απλώς θα μπορούσε να μειώσει την επιβαρυντική χτύπησή σας στα αυτιά σε μια ήπια ενόχληση. Η εμβοή ή η κουδουνίστρα, δεν είναι ασθένεια. Ο υψηλός ήχος που σκαρφαλώνει εσείς είναι ένα σύμπτωμα και αν και δεν μπορεί να εξαλειφθεί, θα μπορούσε να μειωθεί με την ενσωμάτωση μερικών εύκολων στην εύρεση τροφίμων στη διατροφή σας.

Ανανάς

Η αιτία του χτυπήματος των αυτιών σας μπορεί να μην είναι γνωστή · ωστόσο, μία από τις πιθανές αιτίες του χτυπήματος του αυτιού είναι η φλεγμονή στο μέσο αυτί. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στο περιοδικό “Inflammatory Bowel Diseases” υποδηλώνει ότι ο ανανάς έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, λόγω της βρομελίνης, η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του ανανά. Η φρέσκια κατανάλωση ανανά είναι μια λύση που θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να μειώσετε αυτό το σφύριγμα ή ήχο κουδουνίσματος στα αυτιά σας. Εκτός αν έχετε αλλεργία, η κατανάλωση ανανά δεν πρέπει να προκαλεί επιβλαβείς παρενέργειες και οι βιταμίνες που περιέχονται στον ανανά είναι υγιείς και για το υπόλοιπο σώμα σας.

Σπανάκι

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών και Άλλων Διαταραχών της Επικοινωνίας, η εμβοή εμφανίζεται περίπου στο 10% του πληθυσμού. Ο δακτύλιος αυτιού υποδεικνύει ένα πρόβλημα με το ακουστικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και τα νευρικά μονοπάτια που συνδέονται με το αυτί. Για να βελτιώσετε τη λειτουργία των νεύρων και να μειώσετε τους φανταστικούς ήχους, το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο. Μια φρέσκια σαλάτα σπανάκι με άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά, γεμάτα με αμύγδαλα και μια πλευρά γιαουρτιού θα ήταν το τέλειο γεύμα πλούσιο σε μαγνήσιο.

Δημητριακό

Ένα άρθρο του 2003 στην “Ορθολογία και Νευρολογία” βρίσκει μια σύνδεση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων του ψευδαργύρου και του αυτιού. Μία από τις κύριες λειτουργίες του ψευδαργύρου είναι να βοηθήσει στην κατάλληλη κυτταρική διαίρεση. Για να κρατήσετε τα κύτταρα σας υγιή και να μειώσετε την εμβοή, δοκιμάστε ένα πρωινό από εμπλουτισμένα δημητριακά και αποβουτυρωμένο γάλα. Εάν το πρωινό δεν σας απευθύνει έκκληση, τερματίστε την ημέρα σας με ένα ορεκτικό ή ένα κύριο μάθημα.

Κρέας

Ένας σύνδεσμος μεταξύ ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 και δακτυλικού αυτιού έχει αναφερθεί σε ένα τεύχος του 2004 του “American Journal of Otolaryngology”. Για να αυξήσετε τα προσωπικά σας επίπεδα Β12, συνιστάται το βόειο κρέας, τα αυγά, το τυρί, τα ψάρια και άλλα ζωικά προϊόντα. Χρησιμοποιήστε μετριοπάθεια όταν τα καταναλώνετε, καθώς πάρα πολλά ζωικά προϊόντα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη χοληστερόλη, η οποία μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα νεύρα του αυτιού.

Μια άλλη πιθανή αιτία χτύπησης στα αυτιά είναι η υπερβολική ποσότητα υγρού στα κανάλια του αυτιού. Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας υγρών στο σώμα. Ή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα μήλο, βερίκοκα ή σπαράγγια για ένα πλούσιο σε κάλιο σνακ. Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα υγρών, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείται η συνεχής ενυδάτωση κάθε μέρα. Αποφύγετε να πάρετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο νερό.

Μπανάνες