Τρόφιμα που μπορείτε να φάτε σε μια δίαιτα χαμηλού ιωδίου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι δίαιτες χαμηλού ιωδίου συνταγογραφούνται συχνά ως μέρος των θεραπειών του θυρεοειδούς ή πριν από την εξέταση για τις καταστάσεις θυρεοειδούς. Μια δίαιτα χαμηλού ιωδίου είναι επίσης απαραίτητη πριν από τη δοκιμή για να καθορίσετε τον τρόπο χρήσης του ιωδίου από το σώμα σας, επειδή το ιώδιο στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει την επίτευξη ακριβών αποτελεσμάτων των δοκιμών. Εάν πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλού ιωδίου, μπορείτε ακόμα να καταναλώνετε μια σειρά από υγιεινά τρόφιμα και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αναψυκτικά

Τα περισσότερα ποτά είναι αποδεκτά σε μια δίαιτα χαμηλού ιωδίου. Καφές, τσάι, κόλα, δίαιτα κόλα, νερό, λεμονάδα, μπύρα, κρασί και χυμοί φρούτων επιτρέπονται. Οποιοδήποτε αναψυκτικό ή χυμός με κόκκινη βαφή, καθώς και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα απαγορεύονται σε δίαιτα χαμηλού ιωδίου.

Κόκκοι

Οι κόκκοι που μπορείτε να φάτε περιλαμβάνουν σπιτικά ψημένα προϊόντα, πλιγούρι βρώμης, ζυμαρικά ζυμαρικά, κρέμα σιταριού, κριθάρι και τεμαχισμένο σιτάρι. Οποιαδήποτε εμπορικά φτιαγμένα προϊόντα όπως μπισκότα, ντόνατς, αρτοσκευάσματα, πίτες, κέικ και ψωμιά είναι εκτός ορίων.

Αυγά και λίπος

Τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν, αλλά μόνο εάν απομακρυνθεί ο κρόκος, σύμφωνα με την Ένωση Επιζώντων του Καρκίνου Θυρεοειδούς. Τα λευκά αυγά μπορούν να καταναλωθούν όπως θέλετε. Τα λίπη μπορεί να περιλαμβάνουν λάδια και μαργαρίνη, αλλά όχι βούτυρο.

Κρέας

Τα περισσότερα κρέατα είναι αποδεκτά να τρώνε σε μια δίαιτα χαμηλού ιωδίου. Επιλέξτε από βοδινό, κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα ή αρνί. Φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετο αλάτι μπορεί επίσης να καταναλωθεί. Αποφεύγετε να τρώτε ψάρια, οστρακοειδή και όλα τα θεραπευμένα κρέατα όπως το μπέικον, το ζαμπόν και τα ζεστά σκυλιά. Μην προσθέτετε στο κρέας σας αλάτι επιτραπέζια ή θαλασσινό αλάτι, καθώς περιέχουν ιώδιο.

Όλα τα φρέσκα λαχανικά, εκτός από τα λαχανικά της θάλασσας, επιτρέπονται σε δίαιτα χαμηλού ιωδίου. Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε κονσέρβες ή κατεψυγμένα λαχανικά, αρκεί να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πρόσθετο αλάτι.

Τα φρούτα και οι χυμοί φρούτων επιτρέπονται ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλού ιωδίου. Απλά φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα ή οι χυμοί δεν είναι φτιαγμένοι με κόκκινη βαφή.

Λαχανικά

Φρούτα και οι χυμοί τους