Τσάι βοτάνων για συμπτώματα εμμηνόπαυσης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Κατά τη διάρκεια των ετών που οδηγούν στην τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο της γυναίκας, μπορεί να παρουσιάσει δυσάρεστα σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά συμπτώματα καθώς οι ορμόνες της κυμαίνονται. Θερμές αναλαμπές, μεταβολές της διάθεσης, αϋπνία και ακανόνιστες περίοδοι, όπως μερικά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τα φάρμακα για τη σταθεροποίηση των ορμονικών διακυμάνσεων είναι διαθέσιμα, αλλά μερικές γυναίκες προτιμούν μια πιο φυσική προσέγγιση των εμμηνοπαυσιακών χρόνων. Τα τσάι από βότανα μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση για μερικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Μαύρο Cohosh

Διατίθεται σε τσάντες τσαγιού ή χύδην, το μαύρο βότανο Cohosh (Cimicifuga racemosa) μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των καυτών αναβοσβήσεων, συνιστά η Εγκυκλοπαίδεια Gale της Εναλλακτικής Ιατρικής. Μπορεί επίσης να ελαφρύνει τις οδυνηρές κράμπες που σχετίζονται με βαριές εμμηνορροϊκές περιόδους, τις οποίες μερικές γυναίκες εμφανίζουν κατά την εμμηνόπαυση. Το PDR για τα φυτικά φάρμακα αποδίδει αυτό το όφελος στην πιθανή ικανότητα μαύρου chosh να χαλαρώσει τον ιστό της μήτρας. Ανακατέψτε το μαύρο cohosh τσάι όπως συνιστάται στη συσκευασία ή ρίξτε 1 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από περίπου 2 κουταλάκια του βοτάνου και απότομα για 10 λεπτά. Μην πίνετε μαύρο τσάι cohosh εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος.

Chasteberry

Αυτό το τσάι με βότανα, που μερικές φορές ονομάζεται τσάι από άγριο δέντρο, προέρχεται από τα αποξηραμένα φύλλα και τους ξηρούς καρπούς από το φυτό Vitex agnus-castus. Παρασκευάζεται σε αναλογία 2 κουταλιών του γλυκού βότανο σε 1 φλιτζάνι νερό, αυτό το τσάι μπορεί να μειώσει τις καυτές ροές και να ελέγξει την υπερβολική εμμηνόρροια αιμορραγία, αναφέρει η Gale. Επιπλέον, το τσάι chasteberry μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας εάν υποφέρετε από ήπια κατάθλιψη που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση. Το PDR παραθέτει τα “ντοπαμινεργικά”, που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ντοπαμίνης στην αίσθηση του εγκεφάλου. Οι έγκυες γυναίκες ή οι θηλάζουσες μητέρες δεν πρέπει να λαμβάνουν αυτό το τσάι με βότανα.

Ginseng

Το τσάι Panax ginseng προσφέρει στις γυναίκες της εμμηνόπαυσης πιθανή ανακούφιση από τις καυτές αναβρασμό και τους νυχτερινούς ιδρώτες και μπορεί επίσης να ενισχύσει την ικανότητα εστίασης στις καθημερινές εργασίες. Η ρίζα του φυτού ginseng περιέχει τα ευεργετικά συστατικά. Ανακατέψτε μια αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού, από βότανο ginseng σε 1 φλιτζάνι νερό και πιείτε μέχρι 3 φλιτζάνια την ημέρα. Συμβουλευτείτε έναν βοτανολόγο πριν περάσετε τη δόση. Σε μεγάλες ποσότητες, η κατανάλωση ginseng μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, κατακράτηση νερού και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, προειδοποιεί το PDR.

Φύλλο σμέουρων

Το βότανο φύλλων σμέουρων (Rubus idaeus) μπορεί να ομαλοποιήσει μια ανισορροπία ορμονών, σύμφωνα με την Gale, προσφέροντας ανακούφιση από τα γενικά συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Βγάλτε το τσαγιέρα φύλλων σμέουρων σε 1 φλιτζάνι νερό και πιείτε 1 ή 2 φλιτζάνια την ημέρα · Διακόψτε τη χρήση εάν εμφανίσετε διάρροια, ναυτία ή έμετο και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία εκτός εάν υπό την επίβλεψη του γιατρού. Το PDR συμβουλεύει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυξάνονται με τις υψηλές δοσολογίες του βοτάνου.