Υγιείς συμβουλές για τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης σας

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η εγκυμοσύνη είναι μια ειδική διαδικασία, και στον όγδοο μήνα σας, μάλλον παίρνετε ενθουσιασμένοι για να συναντήσετε το νέο σας μωρό. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την υγεία σας καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντική στον όγδοο και τον ένατο μήνα, όταν το μωρό σας είναι πλήρως διαμορφωμένο.

Σημασία της ανάπαυσης

Είναι ζωτικής σημασίας για εσάς να έχετε επαρκή ανάπαυση. Μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνεστε άνετα επειδή το μωρό μεγαλώνει και κινείται · ωστόσο, η ανάπαυση βοηθά το σώμα σας να προετοιμαστεί για εργασία. Επίσης, η ανάπαυση μπορεί να είναι σπάνια μετά την άφιξη του μωρού. Στόχος για έξι έως οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα, και αν είναι δυνατόν, να πάρει NAP εάν αισθάνεστε κουρασμένοι ή υπνηλία.

Ψυχική χαλάρωση

Η χαλάρωση του νου σας είναι εξίσου σημαντική με τη χαλάρωση του σώματός σας. Με όλες τις προετοιμασίες και τα ραντεβού γιατρού, μπορεί να εκτίθεται σε αυξημένο επίπεδο άγχους. Είναι σημαντικό να έχετε έναν χρόνο για να χαλαρώσετε και να απο-στρες για να στηρίξετε τη γενική υγεία σας. Βρείτε μια υγιή, χαλαρωτική δραστηριότητα που σας αρέσει και κάνετε το σημείο να το κάνετε τακτικά για να κάνετε τον εαυτό σας ένα διάλειμμα.

Καλές συνήθειες κατανάλωσης

Η κατανάλωση για δύο δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με το διπλασιασμό της πρόσληψης τροφής. Φάτε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα όλη την ημέρα για να αποφύγετε την καούρα και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό είναι το μοτίβο που θα ακολουθήσετε όταν φτάσει το μωρό σας. Στόχος για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο πρωτεΐνη με όρια στα ψάρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε κάποια μορφή ινών για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Το πόσιμο άφθονο νερό θα προσθέσει στην πέψη, θα μειώσει κάθε οίδημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τις τοξίνες.

Διατηρήστε την επικοινωνία

Είναι σημαντικό να παραμείνετε σε επαφή με τον γιατρό σας ή τη μαία νοσοκόμα. Ιδιαίτερα εάν είναι το πρώτο σας μωρό, μπορεί να είναι δύσκολο να ερμηνεύσετε τις αλλαγές που το σώμα σας περνάει. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τις ερωτήσεις της για να καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει και πώς να φροντίζετε καλύτερα για εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια του όγδοου μήνα.