Υγιεινό πρωινό σε εστιατόρια

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Είναι Κυριακή το πρωί και βρίσκεστε στο τοπικό εστιατόριο. Αυτή την εβδομάδα, έχετε κάνει ένα ψήφισμα για να τρώτε υγιεινά, αλλά δεν είστε σίγουροι τι να επιλέξετε από το μενού. Συνήθως, έχετε τηγανίτες από βατόμουρο με αυγά, καφέ και καφέ. Κάνοντας την απόφαση να φάει κανείς υγιεινά μπορεί να φανεί ευκολότερο από το να αποφασίσει τι να παραγγείλει για πρωινό. Απλά θυμηθείτε ότι σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ένα υγιεινό πρωινό σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αυγά

Τα αυγά αποτελούν υγιή πηγή πρωτεϊνών. Παραγγείλετε βραστά αυγά και πασπαλίστε λίγο αλάτι σε αυτά για γεύση. Για κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε ένα ωοειδές αυγό – ουσιαστικά τον κρόκο και το λευκό βρασμένο στο νερό. Εάν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη, παραγγείλετε μια ομελέτα λευκού αυγού, αλλά πείτε στον μάγειρα να ανάψει το βούτυρο ή να χρησιμοποιήσει ψεκασμό μαγειρέματος.

Καρπός

Τα περισσότερα εστιατόρια διαθέτουν φρούτα, ειδικά φρούτα που είναι σε εποχή στη γεωγραφική περιοχή σας. Φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Παραγγείλετε το κομμάτι σε ένα μπολ ως παραβολικό πιάτο ή παραγγείλετε μια φρουτοσαλάτα ως κύριο πρωινό γεύμα. Μερικές φορές, η κουζίνα μπορεί επίσης να συνδυάζει τα φρούτα με το γιαούρτι, απλώς ρωτήστε, ακόμη και δεν είναι στο μενού.

Ψωμί

Αντί για λευκό ψωμί, παραγγείλετε ολόκληρο σιτάρι. Ζητήστε το βούτυρο και την μαρμελάδα στο πλάι. Θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στα μεγέθη των μεριδίων. Ακριβώς επειδή τέσσερις φέτες βρίσκονται στο πιάτο σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα φάτε όλα.

Ποτά

Αντί για το χυμό, πίνετε νερό με λεμόνι σφήνα. Αντί για καφέ, δοκιμάστε το τσάι με βότανα. Ένα άλλο υγιεινό πρωινό ποτό είναι γκρίζο τσάι με λεμόνι. Εάν πρέπει να έχετε καφέ, χρησιμοποιήστε αποβουτυρωμένο γάλα ή δοκιμάστε το μαύρο. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά. Δεν έχει σημασία τι, βεβαιωθείτε ότι ένα ποτήρι νερό είναι μέρος της ρουτίνας του πρωινού σας.

Όταν παραγγείλετε το πρωινό, επιλέξτε αποβουτυρωμένο γάλα, παραλείψτε το βούτυρο και ζητήστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λίπος. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αφθονούν σε υγιές ασβέστιο, αλλά μπορούν να φορτωθούν με λίπος. Χρησιμοποιήστε το αποβουτυρωμένο γάλα και στον καφέ ή στο τσάι σας. Αυτά τα μικρά κρέμες που κάθονται στο τραπέζι είναι πολύ λιπαρά.

γαλακτοκομικά προϊόντα

Ξεκινήστε τη μέρα μακριά με την παραγγελία τροφίμων που θα σας ενεργοποιήσουν – δεν σας ζυγίζουν. Η ποικιλία είναι καθοριστική. Έχετε μια άπαχη πρωτεΐνη στο πιάτο σας, και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χρώμα από το να έχετε ένα φρούτο και ίσως ακόμη και ένα λαχανικό.

Άλλες υπενθυμίσεις