Φαγητό να φάει τη νύχτα για τους διαβητικούς

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι διαβητικοί θα πρέπει να κατανοούν τις διατροφικές αξίες των τροφίμων, ειδικά για νυχτερινά γεύματα και σνακ, προκειμένου να καταλήξουν σε μια στρατηγική για να διατηρηθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υπό έλεγχο. Η σωστή απόσταση των γευμάτων και των σνακ καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας παρέχει μια πιο σταδιακή ποσότητα γλυκόζης στο σώμα σας. Ένα σχέδιο γεύματος βοηθά με αυτό, επιτρέποντάς σας να υπολογίσετε πότε και πόσο να τρώτε και τι ώρα να φάτε για να διατηρήσετε τη γλυκόζη του αίματος στο στόχο σας.

Δωρεάν τρόφιμα

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το φαγητό αργά τη νύχτα είναι καλό για τους διαβητικούς, αλλά πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές τη νύχτα επειδή τα σνακ έχουν επιπλέον θερμίδες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Επίσης, ένα σνακ μετά το δείπνο που περιέχει υδατάνθρακες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κλινική Mayo συνιστά να τρώει ένα “δωρεάν” φαγητό ως ένα σνακ αργά τη νύχτα, όπως ένα ποτό διατροφής, ζελατίνη χωρίς ζάχαρη, καρότα, κράκερ αλάτι ή βανίλια. Τα ελεύθερα τρόφιμα έχουν λίγες ή καθόλου θερμίδες ή υδατάνθρακες. Επίσης είναι αποδεκτή η τσίχλα ή ένα κομμάτι σκληρής καραμέλας.

Ελαφριά σνακ

Το γεύμα του περιοδικού Home συνιστά ωραία λαχανικά, όπως λωρίδες πιπεριάς, κουλουράκι ή μπρόκολο, σέλινο, καρότα, αγγούρια, ραδίκια ή ακόμα και κολοκυθάκια σαν ελαφρύ σνακ, επειδή αυτά τα τρόφιμα έχουν λίγους υδατάνθρακες, πράγμα που σας βοηθά να διατηρείτε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υπό έλεγχο. Εάν δεν έχετε φρέσκα ωμά λαχανικά στο χέρι, το περιοδικό προτείνει άλλες επιλογές σνακ, όπως ένα μπαρ granola, έξι κροτίδες αλατιού, οκτώ κροτίδες απλών ζώων, ένα κουτί σταφίδας, μια μικρή τσάντα από πατατάκια με μειωμένο λίπος, τρία Μπισκότα gingersnap ή πέντε γκοφρέτες βανίλιας.

Τρωγοντας εξω

Η έξοδος για φαγητό κατά τη διάρκεια του δείπνου μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους διαβητικούς επειδή αυτό που τρώτε και όταν το φάτε μπορεί να έχει επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Σε ένα εστιατόριο, έχετε λίγο έλεγχο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης τροφίμων. Χρειάζεται μια στρατηγική για να συντονίσετε το φαγητό που τρώτε στο δείπνο με τη δράση της ινσουλίνης στο σώμα σας · Αν νομίζετε ότι το δείπνο θα είναι αργότερα από το συνηθισμένο, η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη συνιστά να φάτε φρούτα ή άμυλο που σερβίρουν από το γεύμα σας Συνήθης χρόνος γεύματος. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τακτική και να φάτε το πρόχειρο φαγητό σας στη συνηθισμένη σας ώρα δείπνου και στη συνέχεια να φάτε το δείπνο σας αργότερα. Το ADA συνιστά επίσης σοφές επιλογές φαγητού από το μενού. Για παράδειγμα, ζητήστε ένα φλιτζάνι φρούτων ως ορεκτικό ή ένα πεπόνι για επιδόρπιο. Αντί για ένα βαρετό δείπνο, ζητήστε μια σαλάτα με ορεκτικό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Μην φοβάστε να ζητήσετε υποκατάστατα, όπως περισσότερα λαχανικά αντί για τηγανιτές πατάτες. Επίσης, ζητήστε σαλάτα ή λεμόνι με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες αντί για επιλογές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.