Φυτικά φάρμακα για ένα τριχωτό της κεφαλής και τριχόπτωση

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το τριχωτό της κεφαλής και η τριχόπτωση προκαλούνται από διάφορους λόγους, όπως ασθένεια, καιρικές συνθήκες και ακόμη και χτένισμα. Ασθένειες όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο δακτύλιος μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα. Είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα με φυτικά σκευάσματα, αλλά θα χρειαστείτε γιατρό για να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε κατάλληλα αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό και τρυφερό λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα βότανα και τα σκευάσματα στο σπίτι μπορεί να είναι όλα που χρειάζεστε για να αποκτήσετε τα μαλλιά σας ευέλικτα και το κρανίο σας να θεραπευτεί · Να αναζητάτε πάντοτε τη συμβουλή ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης πριν πάρετε βότανα. Μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που παίρνετε.

Λάδι λεβάντας

Το λάδι από λεβάντα, το οποίο μασάζει καθημερινά στο τριχωτό της κεφαλής, έχει δείξει κάποια υπόσχεση για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, σύμφωνα με το MedlinePlus. Τα άτομα που πάσχουν από αλωπεκία που χρησιμοποίησαν μια ποικιλία αιθέριων ελαίων – συμπεριλαμβανομένης της λεβάντας – είχαν μεγαλύτερη ανάπτυξη μαλλιών από την ομάδα ελέγχου, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα. Χρησιμοποιείται τοπικά, η λεβάντα μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο. Είναι τοξικό όταν το πίνετε.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ενός πονόλαιμου και φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής. Αφήστε το τσάι απότομα στο βρασμένο νερό για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να το τεντώσετε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και να το χρησιμοποιήσετε ως ξέβγαλμα αφού έχετε σαμπουάν μαλλιά σας.

Neem Oil

Προσθέστε λάδι neem στο σαμπουάν σας για να καταπραΰνετε. Neem λάδι λαμβάνεται από ένα είδος αειθαλή. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και ηρεμεί ένα πονόλαιμο ή φαγούρα. Απλώστε περίπου 15 σταγόνες σε μια εφαρμογή σαμπουάν και απαλά μασάζ το κρανίο σας. Αυτό καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και καθαρίζει τα θραύσματα από τους θύλακες των τριχών, ενισχύοντας τα. Μπορεί να είναι τοξικό, σύμφωνα με άρθρο στο Health-Care-Clinic.org. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό παρασιτοκτόνο. Έτσι κρατήστε το μακριά από τα παιδιά αν το χρησιμοποιείτε.

Λάδι τσαγιού

Το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες για να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, αν και δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι αναβιώνει τα μαλλιά. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ήπιο αναλγητικό, προσθέτοντας 15 σταγόνες σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και στη συνέχεια μασάζ που απαλά στο τριχωτό σας θα μπορούσε να ανακουφίσει κάποια τρυφερότητα. Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι επίσης αντιμυκητιασικό, λέει ένα άρθρο στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης Podiatriac, οπότε αν η τρυφερότητα του τριχωτού της κεφαλής προκαλείται από μια μυκητιακή ανάπτυξη, θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό.