Φυτικά φάρμακα για κολπική απόρριψη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Σύμφωνα με το Ιατρικό Ίδρυμα Palo Alto, η αποβολή του κόλπου είναι φυσιολογική και ποικίλλει κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Πριν από την ωοθυλακιορρηξία (την απελευθέρωση του αυγού), παράγεται πολύς βλεννογόνος, έως και 30 φορές περισσότερο από ό, τι μετά την ωορρηξία. Η φυσιολογική αποβολή του κόλπου μπορεί να είναι διαυγής, λευκή ή ελαφρώς μαύρη. Είναι πάντα καλύτερο να δείτε έναν γιατρό εάν η απόρριψή σας είναι κίτρινη ή πράσινη, αδύνατη σαν τυρί cottage ή έχει κακή οσμή. Ενώ τα βότανα δεν μπορούν να σταματήσουν μόνιμα την αποβολή του κόλπου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της υπερβολικής κολπικής έκκρισης.

Goldenseal

Το Goldenseal αναπτύσσεται άγριο σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έχει απειληθεί από τη συγκομιδή. Το Herbs2000.com δηλώνει ότι το goldenseal δρα ως στυπτικό που βοηθά στην απόσβεση της κολπικής έκκρισης. Το VitaminStuff.com δηλώνει ότι η τυπική δόση χρυσού είναι 465mg δύο ή τρεις φορές την ημέρα ή ¼ κουταλιού της σούπας. Του υγρού εκχυλίσματος ρίζας μία φορά την ημέρα. Το Goldenseal διατίθεται επίσης σε μορφή βάσης, σκόνης, τσαγιού ή κάψουλας.

Φύλλο σμέουρων

Σύμφωνα με το HerbalRemediesInfo.com, τα φύλλα βατόμουρου είναι ένα δημοφιλές διεγερτικό της μήτρας με στυπτικές και τονωτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την υπερβολική κολπική έκκριση. Οι στυπτικές και διεγερτικές ιδιότητες των φύλλων σμέουρων βοηθούν στην ενίσχυση και τόνωση των μαστών της μήτρας και της πυέλου, ενώ χαλαρώνουν και καταπραΰνουν τη μήτρα. Το Herbs2000.com αναφέρει ότι τα φύλλα σμέουρων χρησιμοποιούνται συχνά σε τσάγια. Ο συνιστώμενος τρόπος για να καταναλώσετε φύλλα βατόμουρου είναι να χύσετε 1 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από 1 με 2 κουταλιές της σούπας. Από το βότανο βατόμουρου και το βυθίστε για 10 έως 15 λεπτά.

Dong Quai

Το Dong quai μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση της περιττής κολπικής έκκρισης σε ορισμένες γυναίκες. Σύμφωνα με το Herbal Information Centre, το dong quai είναι ένα αρωματικό βότανο που αναπτύσσεται στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία. Το Dong quai θεωρείται ένα τονωτικό βότανο γενικής χρήσης που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της ισορροπίας των γυναικείων ορμονών. Τα Βέλτιστα Συστήματα Υγείας δηλώνουν ότι το dong quai χρησιμοποιείται ως θεραπεία για μια ποικιλία γυναικολογικών προβλημάτων όπως ακανόνιστες περίοδοι, εμμηνορροϊκές κράμπες, υπογονιμότητα και εκκρίσεις κολπικής λοίμωξης. Το Dong quai μπορεί να λαμβάνεται από το στόμα καταναλώνοντας κονιοποιημένες ή αποξηραμένες φέτες ρίζας / ρίζας, εκχυλίσματα υγρού, βάμματα και παρασκευάσματα ξηρών φύλλων. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο δέρμα με τοπικά παρασκευάσματα. Η κλινική Mayo δηλώνει ότι δεν μπορούν να γίνουν ειδικές συστάσεις δοσολογίας, διότι το dong quai χρησιμοποιείται σε ποικίλους συνδυασμούς βοτάνων και δόσεων.

Fenugreek

Το HerbalRemedies.com δηλώνει ότι το fenugreek βοηθά στην ανακούφιση της υπερβολικής κολπικής έκκρισης με την τόνωση της μήτρας και την εξισορρόπηση των ορμονών. Οι σπόροι κολοκυνθοειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πάστα για τη θεραπεία αποστημάτων, βράχων, ελκών και εγκαυμάτων, ή να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα για υπερβολική κολπική έκκριση. Η συνιστώμενη ποσότητα fenugreek είναι 20mg που λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα με γεύματα.

Οι ρίζες των παιώνων έχουν ήπιες αντιφλεγμονώδεις, κατασταλτικές, διουρητικές και αναλγητικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία της υπερβολικής κολπικής έκκρισης ρυθμίζοντας τις ορμόνες μιας γυναίκας. Οι λευκές παιώνιες είναι ψηλά φυτά με γυαλιστερά φύλλα και μεγάλα, φανταχτερά άνθη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, των ανωμαλιών της εμμηνόρροιας, των καυτών παλμών, καθώς και της υπερβολικής κολπικής έκκρισης και της εμμηνόρροιας αιμορραγίας. Οι λευκές παιώνιες έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για την αποτροπή αποβολής και για τη θεραπεία ποικίλων γυναικολογικών προβλημάτων. Το DigHerbs.com δηλώνει ότι το συνιστώμενο ποσό για τις λευκές παιώνιες είναι 4mg της ρίζας που λαμβάνονται τρεις φορές την ημέρα.

Λευκή παιωνία