Φυτικές θεραπείες για ξηροστομία

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο όρος «ξηροστομία» αναφέρεται στην ξηροστομία. Είναι μια πολύ άβολη κατάσταση που καθιστά δύσκολο να καταπιεί ή να τρώει ξηρό φαγητό, και μερικές φορές δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος στη γλώσσα ή στο στόμα. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ξηροστομία έχει τη δυνατότητα προώθησης της λοίμωξης, ξεκινώντας από το στόμα αλλά ενδεχομένως εξάπλωσης. Οι φυτικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για την ανακούφιση. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι φυτικές θεραπείες είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσετε τις ίδιες παρενέργειες που θα κάνατε με τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Φραγκοστάφυλο

Συμπεριλάβετε 10 έως 20 σταγόνες τσίχλα φρυγανιάς σε ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό. Καταναλώστε αυτό το ποσό τρεις έως επτά φορές την ημέρα για να ανακουφίσει το ξηρό στόμα. Το φραγκόσυκο διεγείρει τους σιελογόνους αδένες, που με τη σειρά του παράγει σάλιο. Φαίνεται να λειτουργεί καλά για εκείνους που είχαν καρκίνο και υποβάλλονται σε θεραπείες ακτινοβολίας, σύμφωνα με τον James Duke, PhD.

Slippery Elm

Ανακατέψτε το γλάσο και κάντε ένα τσάι. Το Slippery elm είναι διαθέσιμο χαλαρό ή σακχαρώδες και μπορεί να ληφθεί αρκετές φορές την ημέρα. Ανακατέψτε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας για να ανακουφίσετε την ενόχληση στο στόμα. Διατίθεται επίσης σε παστίλιες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ολισθηρό φτερό περιέχει βλεννώδη, μια ουσία που γίνεται μια κηλίδα πηκτής όταν αναμειγνύεται με νερό. Επικαλύπτει και καταπραΰνει το στόμα, το λαιμό, το στομάχι και τα έντερα · μπορεί επίσης να περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου.

Η Σφραγίδα του Σολομώντα

Σύμφωνα με έναν βοτανολόγο στα herbs2000, πάρτε 1.000 έως 2.000 χιλιοστόγραμμα της σφραγίδας του Solomon την ημέρα για ξηροστομία που προκαλείται από φάρμακα. Η σφραγίδα του Σολωμόμ θα ερεθίσει ελαφρώς το στόμα και θα διεγείρει τους σιελογόνους αδένες να παράγουν σάλιο.

Τσάι

Πιείτε τζίντζερ, χαμομήλι ή πράσινο τσάι για να τονώσετε το σάλιο. Συχνά διαστήματα οποιουδήποτε από αυτά τα βότανα θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της ξηροστομίας, σύμφωνα με έρευνα της Virginia Tech.

Πέρα από τα βότανα, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τακτικά και να καθαρίζετε τα δόντια σας από έναν οδοντίατρο τακτικά. Πίνετε συχνά νερό για να ανακουφίσετε την ξηρότητα και αποφύγετε το αλάτι, τη ζάχαρη, την καφεΐνη, τον καπνό και το αλκοόλ. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ξηροστομία. Το ξηρό στόμα μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για εσάς, ειδικά εάν βρίσκεστε σε φάρμακα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικές μεθόδους για να βρείτε ποια φυτική θεραπεία λειτουργεί καλύτερα για σας.

Σκέψεις